Cooperativa Ţara Mea a făcut un departament de export şi vrea să trimită lactate şi mezeluri „made in Ro” în Europa, SUA şi Golful Persic. „Până la începutul lunii aprilie facem primul export”

Autor: Florentina Niţu Postat la 18 februarie 2021 92 afişări

Cooperativa Ţara Mea a făcut un departament de export şi vrea să trimită lactate şi mezeluri „made in Ro” în Europa, SUA şi Golful Persic. „Până la începutul lunii aprilie facem primul export”

Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea, cea mai mare din România, formată din peste 1.000 de membrii, a deschis un departament de export pentru produsele prelucrate româneşti, în care lucrează şase persoane în prezent, şi are discuţii avansate pentru a semna contracte cu ţări din Europa, SUA şi Golful Persic.

„Vrem să facem cunoscute produsele româneşti peste tot în lume. În general, nu mă deranjează ideea de import, susţin ideea ca fiecare ţară să promoveze şi să exporte produsele sale autentice, însă atunci când ajungem să importăm produse tradiţionale româneşti fabricate în alte ţări, fără să şi exportăm, atunci, din punctul meu de vedere, devine o problemă de siguranţă naţională. Aportul pe care pot să îl aduc la acest capitol este exportul de produse autentice ale producătorilor români”, a spus Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativa Ţara Mea.

Compania a participat la mai multe târguri şi expoziţii internaţionale, în urma cărora au apărut şi primele oportunităţi de colaborare, cel mai recent eveniment fiind expozitia internaţională de la Doha din 2020, unde a promovat produse româneşti de la cei 1.000 de producători din cooperativă. „Acum suntem în discuţii avansate pentru a semna contracte cu ţări din Europa, SUA şi Golful Persic”, au spus reprezentanţii cooperativei Ţara Mea.

Deşi cooperativa produce legume, fructe, miere, lactate, produse din carne de porc şi de pasăre, pâine şi produse de băcănie, peste hotare vor fi trimise numai produse cu valoare adăugată mare, obţinute prin prelucrare, cum sunt lactatele, mezelurile, produsele apicole sau cele de băcănie. „Cererile sunt specifice în funcţie de ţara în care vom exporta.”

„Până la începutul lunii aprilie facem primul export”, au spus reprezentanţii cooperativei Ţara Mea. Transportul va fi externalizat către două companii, una ce oferă servicii maritime, iar alta ce oferă servicii aeriene, au explicat ei.

Cooperativa Ţara Mea a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri în creştere cu 7% faţă de anul precedent, ajungând la 214 milioane de lei, iar vânzările au fost în creştere cu 11%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
export,
departament,
europa,
golf,
golful persic,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.