Constantin: Crescătorii de ovine vor primi un ajutor suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal

Postat la 22 martie 2013 20 afişări

Fermierii crescători de ovine din zonele defavorizate din România vor primi în acest an un ajutor financiar suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal, după ce autorităţile au solicitat o derogare în acest sens la Bruxelles, a anunţat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin: Crescătorii de ovine vor primi un ajutor suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal

 Daniel Constantin a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, înaintea unei întâlniri cu fermieri şi şefi de servicii deconcentrate din judeţul Cluj, că este vorba despre "un ajutor important", care reprezintă o creştere de aproape 50 la sută şi care vine într-o perioadă destul de grea pentru crescătorii de ovine, în condiţiile creşterii preţului la furaje.

"O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50 la sută, care vine într-o perioadă destul de grea", a spus Constantin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-crescatorii-de-ovine-vor-primi-un-ajutor-suplimentar-de-4-5-euro-pentru-fiecare-animal-10683728
10683728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.