Consola de jocuri de 99 de dolari ajunge pe piaţă zilele următoare

Autor: Anca Barbulescu Postat la 01 aprilie 2013 35 afişări

Consola Ouya, în prezent cea mai ieftină din lume la preţul de 99 de dolari, a început să fie livrată consumatorilor, deocamdată doar celor care au susţinut proiectul de finanţare colectivă pe site-ul Kickstarter.

Ouya, care foloseşte sistemul de operare Android al Google, are toate şansele să schimbe întreaga industrie a jocurilor nu doar prin preţul mai mic prin comparaţie cu consolele tradiţionale precum PlayStation sau Xbox, dar şi prin faptul că jocurile vor fi şi ele mai ieftine. Un titlu pentru consolă se vinde pentru câteva zeci de dolari, însă jocurile pentru platforme precum Android sunt mult mai mici sau chiar zero, caz în care producătorii câştigă din diverse funcţionalităţi suplimentare din cadrul jocurilor.

Proiectul de dezvoltare şi producţie al Ouya a fost publicat pe site-ul de finanţare colectivă Kickstarter şi a strâns 8 milioane de dolari de la 63.416 oameni. O parte dintre ei au început deja să primească Ouya, dar consola este disponibilă şi pentru precomandă.

Consola Ouya este una dintre primele iniţiative de a revoluţiona industria jocurilor. Pe de-o parte, acoperă un segment de clienţi mai puţin adresat de marii producători de console, anume cel cu venituri mai reduse, dar pe de altă parte deschide o piaţă nouă şi pentru producătorii care au realizat până acum titluri pentru telefoane mobile sau tablete.

"Ouya va determina totodată şi companiile deja prezente în domeniu să adopte modele de business mai agresive", crede Piers Harding-Rolls, analist specializat pe jocuri în cadrul IHS.

Consola de 99 de dolari deschide în acelaşi timp o întreagă piaţă de asemenea dispozitive ieftine. Gamestick, o companie din Marea Britanie, lucrează la o consolă cu sistem Android. Producătorul de plăci grafice Nvidia a prezentat de asemenea o consolă la Consumer Electronics Show, pe nume Project Shield. Iar compania din domeniul jocurilor pentru PC Valve a confirmat că lucrează la propria consolă Steambox.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Consola,
Ouya,
ieftina,
/actualitate/consola-de-jocuri-de-99-de-dolari-ajunge-pe-piata-zilele-urmatoare-10704829
10704829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.