Consiliul Concurenţei are 54 de investigaţii şi inspecţii deschise. „Sunt investigaţii deschise pe piaţa de furnizare de carte, de distribuţie de vopsele, de producţie de carne de pui”

Autor: Ramona Cornea Postat la 26 mai 2024 28 afişări

Consiliul Concurenţei are 54 de investigaţii şi inspecţii deschise. „Sunt investigaţii deschise pe piaţa de furnizare de carte, de distribuţie de vopsele, de producţie de carne de pui”

Consiliul Concurenţei are în lucru 54 de investigaţii şi inspecţii, susţine preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu. Piaţa de carne, cea de vopseluri şi cea de vopsele

„În perioada următoare o să fie un număr de investigaţii şi de inspecţii deschise. Prioritatea noastră acum este de a deschide investigaţiile care erau pregătite a fi deschise. Sunt 54 de investigaţii în lucru, inspectorii nu au stat degeaba. Am făcut un mare efort în primul trimestru al anului 2023 ca să deschidem multe investigaţii, suntem la un maxim istoric de investigaţii în lucru. Prioritatea noastră sunt deschiderile de investigaţii şi inspecţiile ca să rezolvăm până încep concediile pentru că nu putem merge vara în inspecţie. Vor fi şi câteva finalizări, le vom avea acum până în vară. Sunt investigaţii deschise pe piaţa de furnizare de carte, distribuţie de vopseluri, firmele de carne de pui, plângerea Aleph News, acestea sunt cazurile care se vor finaliza acum, până în vară”, a spus el în cadrul unui eveniment organizat la Sinaia. 

O altă investigaţie pe care o are Consiliul Concurenţei în desfăşurare vizează preţurile detergenţilor. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat un control al autorităţii de concurenţă pe piaţa detergenţilor după creşteri de preţuri ale acestor produse. Ciolacu a spus că preţurile detergenţilor au crescut cu 26%. 

Bogdan Chiriţoiu susţine că primele date din analiza preţurilor la detergenţi arată o ieftininire a acestor produse.  

„Până acum, primele date pe care le avem arată o ieftinire a detergenţilor, un vârf al preţurilor în primul trimestru şi apoi o scădere ulterioară, însă sunt prea recente datele ca să tragem o concluzie”, a spus el. 

De asemenea, Chiriţoiu a anunţat că autoritatea pe care o conduce va lansa curând o nouă variantă simplificată Monitorului Preţurilor, un instrument ce conţinea preţurile alimentelor din toate magazinele din ţară. 

„Avem un Monitor al Preţurilor la alimente foarte mare, cu toate magazinele din ţară, cu toate produsele alimentare. Este gigantic şi, fiind gigantic, este foarte greu de utilizat de consumatori. Astfel am hotărât să facem şi o variantă simplificată, numai pentru produsele de bază identificate de Guvern în lege. Va fi o secţiune a Monitorului în care pot fi văzute şi comparate preţurile numai la aceste produse de bază. Sper să o lansăm curând. Momentan nu avem date de la toţi retailerii. Mai mult de jumătate ne dau deja datele, deci, în curând, o să îl facem public", detaliat preşedintele Consiliului Concurenţei. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investigatii,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.