Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Politub de către grupul Teraplast

Autor: Georgiana Călin Postat la 29 septembrie 2017 345 afişări

Grupul Teraplast, jucător de top pe piaţa de PVC din Romania şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru preluarea integrală a Politub, companie ce activează pe piaţa ţevilor de apă si gaz.

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea Politub de către grupul Teraplast

Ca urmare a acestei decizii, Teraplast va achiziţiona pachetul de 49,99% din părţile sociale ale Politub, în plus faţă de pachetul de 50% detinut deja, ajungând astfel să deţină direct 99,99% din acţiunile Politub şi indirect, 0,01% prin Terasteel S.A., dobândind controlul unic asupra societăţii.

Politub reprezintă un pilon important în business-ul grupului Teraplast. Prin produsele sale, complementare celor fabricate în restul grupului, avem posibilitatea să oferim soluţii diversificate partenerilor noştri. Deşi fabrica deţine deja 6 linii performante de producţie, vom continua să investim pentru dezvoltarea acestui segment de produse”, a declarat Mirela Pop, director general Teraplast. 

Teraplast, împreună cu subsidiara Terasteel, au semnat pe 3 august contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni Politub cu New Socotub S.A., Franţa, pentru achiziţia celor 49,99% din acţiuni.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al grupului este structurat pe şase linii de business: instalaţii & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate si tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mamă Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule şi al doilea jucator de pe piaţa de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucaăor de pe piaţa de panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.