Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Spitalului Monza de către Brain Hospital şi ARES Group

Autor: Roxana Rosu Postat la 20 decembrie 2023 50 afişări

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Spitalului Monza de către Brain Hospital şi ARES Group

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care Brain Hospital SRL şi Roho Medical Investments intenţionează să preia Spitalului Monza de la Centrul Medical Policlinico Di Monza.

Brain Hospital intenţionează să preia activitatea secţiilor de neurochirurgie, ortopedie, ORL şi parţial activitatea de prestare de servicii medicale ambulatorii operate în cadrul Spitalului Monza, în timp ce Roho Medical Investments va prelua ctivitatea secţiei de cardiologie şi parţial activitatea de servicii medicale ambulatorii.

Brain Hospital este o companie care oferă servicii de asistenţă spitalicească, iar Roho Medical Investments, care se ocupă cu activităţi ale holdingurilor, este compania mamă a grupului cunoscut sub numele „Centrele de Excelenţă ARES”, care prestează servicii medicale.

Centrul Medical Policlinico Di Monza operează în prezent două spitale în Bucureşti, spitalul Monza şi spitalul Metropolitan.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că cele două operaţiuni nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Centrele Ares, specializate pe domeniul cardiologiei intervenţionale, preluate în 2019 de americanii de la Highlander Partners, au finalizat anul trecut cu afaceri de 17,6 milioane de euro iar pentru acest an estimează că vor depăşi pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

ARES deţine în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţşi Tulcea şi 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, Ares-Cardiomed.  În urma preluării spitalului, reţeaua devine grupul MONZA-ARES.

Brain Institute şi-a început activitatea în 2013 în cadrul Spitalului Monza, dezvoltat ca un centru în neurochirurgie cerebrală, rino -neurochirurgie şi chirurgie ORL.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
activitate,
preluare,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.