Consilierii PNL votează suspendarea PUZ-urile în Bucureştiului timp de trei luni

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2021 71 afişări

Consilierii PNL vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor în cinci sectoare ale Bucureştiului pe o perioadă de 3 luni, timp în care să se remedieze problemele.

Consilierii PNL votează suspendarea PUZ-urile în Bucureştiului timp de trei luni

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru 2 ani, aşa cum propune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, „înseamnă mult”.

„Primarul General a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, anunţă Violeta Alexandru.

„Avem datoria să identificăm, să vorbim public despre ele pentru că nu avem niciun motiv să ascundem eventuale ilegalităţi şi, foarte important pentru oraş, avem datoria să corectăm cât mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constată încălcări ale legii? Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcţionarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să îşi facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul - nu mă feresc să o spun. Există un lanţ de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală”, adaugă preşedintele PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru a cerut primarului general să lămurească situaţia juridică a celor care au apucat să depună documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, pentru obţinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obţinute anterior: „În aceste 3 luni aşteptăm propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care primarul general Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale. PUZ-urile sectoarelor au fost făcute şi aprobate de către administraţia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare şi a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei) iar abuzurile asupra spaţiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici <rechini imobiliari>, vor ieşi la iveală. PUZ-urile au fost intrumente de susţinere a puşculiţei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase şi, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate”.

Violeta Alexandru spune că PNL nu a votat PUZ-urile coordonatoare atunci când au fost aprobate.

„Bucureştiul este în risc de infrigement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simţ nu poate fi de acord cu betonarea în devălmăşie a întregului oraş, a parcurilor, a zonelor verzi. Între câştig economic şi respect pentru spaţiile verzi din oraş trebuie să existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie să se respecte legea, iar liberalii susţin că în domeniul construcţiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru că acest lucru asumă că toţi antreprenorii din Bucureşti încalcă reguli şi nu este aşa. Prin investiţiile pe care cei corecţi le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureştiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajaţii lor.

3 luni de suspendare a actualelor PUZ-uri este suficient. În timp ce curăţăm, trebuie să dăm acestui oraş şi o perspectivă corectă de dezvoltare”, arată sursa citată.

Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi de vineri suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
puz,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.