Congresul SUA se apropie de o soluţie temporară privind plafonul datoriei de stat

Postat la 10 octombrie 2013 33 afişări

Cele două partide din Congresul Statelor Unite se apropie de o soluţie temporară, pe termen scurt, privind plafonul datoriei de stat, astfel încât să evite o posibilă intrare a guvernului în incapacitate de plată.

Congresul SUA se apropie de o soluţie temporară privind plafonul datoriei de stat

 Divergenţele profunde dintre Partidul Republican şi cel Democrat persistă. Opoziţia republicană, majoritară în Camera Reprezentanţilor, preferă să ataşeze condiţii oricărei înţeleger, în timp ce democraţii, care deţin majoritatea în Senat, sunt decişi să nu facă concesii, potrivit Bloomberg.

Totodată, orice eventual compromis ar trebui să fie formulat astfel încât ambele părţi să se poată declara victorioase. De asemenea, cele două partide trebuie să găsească o soluţie şi pentru o altă problemă urgentă, respectiv bugetul pentru anul fiscal care a început la 1 octombrie. În lipsa unui buget aprobat de Congres, guvernul a fost nevoit să-şi suspende parţial activitatea în urmă cu 10 zile.

Cu toate acestea, declaraţiile de miercuri ale mai multor congresmeni par să anunţe un posibil acord pe termen scurt care să garanteze ridicarea plafonului datoriei de stat şi evitarea unei posibile situaţii de default. "Nu vom vota împotriva unei iniţiative care asigură că America îşi va plăti datoriile", a declarat congresmenul democrat Steny Hoyer, membru al Camerei Reprezentanţilor, după o întâlnire cu preşedintele Barack Obama.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/congresul-sua-se-apropie-de-o-solutie-temporara-privind-plafonul-datoriei-de-stat-11490000
11490000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.