Congresul SUA, de acord să aştepte neutralizarea armamentului chimic sirian

Postat la 11 septembrie 2013 33 afişări

Opozanţii şi susţinătorii atacurilor împotriva Siriei în Congresul american îşi păstrau poziţiile marţi după discursul susţinut de Barack Obama, dar aprobau decizia sa de a explora posibilitatea neutralizării stocului sirian de arme chimice înaintea oricărei operaţiuni militare.

Congresul SUA, de acord să aştepte neutralizarea armamentului chimic sirian

 Congresmenii au luat marţi o "pauză" în dosarul sirian, Senatul amânând până cel puţin săptămâna viitoare - la cererea lui Barack Obama - un vot de procedură asupra unei rezoluţii care autorizează recurgerea la forţă, cu scopul de a oferi timp preşedintelui să evalueze credibilitatea ofertei ruse de plasare sub control internaţional a arsenalului chimic sirian.

În alocuţiunea sa, în care a oferit o şansă diplomaţiei dar a subliniat că opţiunea militară se află în continuare pe masă, Obama a interpelat în mod direct cele două cele mai ostile tabere faţă de o intervenţie în Congres.

"Cer prietenilor mei de dreapta să îşi reconcilieze angajamentul în favoarea puterii militare americane cu lipsa de acţiune atunci când o cauză este atât de justă. Iar prietenilor mei de stânga le cer să îşi reconcilieze convingerile în favoarea libertăţii şi demnităţii pentru toţi cu aceste imagini cu copii care se zbat de durere, murind pe podele reci de spital", le-a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/congresul-sua-de-acord-sa-astepte-neutralizarea-armamentului-chimic-sirian-11313898
11313898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.