CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Parlamentul turc autorizează operaţiunile militare în Siria

Postat la 04 octombrie 2012 34 afişări

Parlamentul turc a autorizat, joi, operaţiunile militare în Siria, anunţă presa turcă. Textul a fost votat cu 320 de voturi pentru şi 129 împotrivă în Adunarea Naţională, care s-a reunit în sesiune specială cu uşile închise, potrivit posturilor de televiziune turce.

Imediat ce şedinţa parlamentară s-a încheiat, vicepremierul turc Besir Atalay s-a grăbit să precizeze că textul votat nu oferă mandat Guvernului să intre în război cu Siria.

"Această moţiune (a Guvernului turc) nu este o moţiune de război", a declarat Atalay în faţa presei, precizând că aceasta are un caracter "disuasiv".

Oficialul guvernamental a adăugat că Siria a prezentat scuze Turciei după tirurile de obuze care au provocat moartea a cinci civili turci şi au determinat Ankara să riposteze şi să bombardeze poziţii ale armatei preşedintelui Bashar al-Assad.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turcia,
Siria,
operatiuni militare
/actualitate/conflictul-turcia-siria-parlamentul-turc-autorizeaza-operatiunile-militare-in-siria-10160426
10160426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.