Concurenţă pentru S&P, Moody’s şi Fitch: Europa ar putea avea din acest an propria sa agenţie independentă de rating

Postat la 23 ianuarie 2012 7 afişări

Europa ar putea avea din acest an propria sa agenţie independentă de rating, care să concureze Standard&Poor’s, Moody’s şi Fitch, potrivit omului de afaceri german Roland Berger, care vrea să înfiinţeze în acest scop o organizaţie non-profit, sub forma unei fundaţii.

Planurile de înfiinţare a agenţiei sunt în fază avansată, iar noua instituţie privată ar putea începe activitatea cel mai devreme în prima jumătate a acestui an, a declarat Berger publicaţiei italiene Corriere della Sera. Omul de afaceri, fondator al unei companii de consultanţă care îi poartă numele, a promovat iniţiativa pe lângă guvernele europene şi companii, pentru a atrage sprijin şi finanţare pentru noua agenţie şi speră că a obţinut 300 de milioane de euro din partea investitorilor.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
agentii,
rating
/actualitate/concurenta-pentru-s-p-moody-s-si-fitch-europa-ar-putea-avea-din-acest-an-propria-sa-agentie-independenta-de-rating-9167556
9167556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.