Complexul hotelier Perla Ciucaşului: Am închis momentan două vile, vrem să le compartimentăm în apartamente şi să le vindem

Autor: Miruna Diaconu Postat la 29 noiembrie 2020 965 afişări

Şerban Costică, proprietarul comple­xu­lui hotelier Perla Ciucaşului, situat în comuna Tărlungeni, judeţul Braşov, spune că a luat de­cizia de a închide două dintre vilele aflate în com­plex din cauza costurilor mari de între­ţi­nere pe tim­pul iernii, totuşi pan­demia a avut o con­tribuţie semni­ficativă în luarea acestei decizii.

Complexul hotelier Perla Ciucaşului: Am închis momentan două vile, vrem să le compartimentăm în apartamente şi să le vindem

♦ Complexul hotelier Perla Ciucaşului, deschis în decembrie 2008, situat în comuna Tărlungeni, judeţul Braşov, are în componenţa sa un hotel cu o capacitate de 50 de camere şi patru vile, dintre care două au fost scoase din circuitul turistic.

Şerban Costică, proprietarul comple­xu­lui hotelier Perla Ciucaşului, situat în comuna Tărlungeni, judeţul Braşov, spune că a luat de­cizia de a închide două dintre vilele aflate în com­plex din cauza costurilor mari de între­ţi­nere pe tim­pul iernii, totuşi pan­demia a avut o con­tribuţie semni­ficativă în luarea acestei decizii.

„Am scos din circuitul turistic momentan două vile pe care le-am com­par­ti­mentat în apartamente în ve­derea vânzării. Pande­mia a fost un factor im­portant în luarea acestei deci­zii, în perioada de iarnă întreţinerea com­plexului este destul de mare şi nu se prevede prea curând o redresare în domeniul HoReCa. Până în prezent am rezistat din surse proprii, sperând că activitatea va fi reluată“, spune Şerban Costică, pro­prietarul comple­xului turistic Perla Ciucaşului.

Începând cu luna martie activitatea hote­lului a fost aproape de zero din cauza restricţiilor impuse de autorităţi. După relua­rea parţială a activi­tăţii sec­torului HoReCa, com­ple­xul turis­tic avea un contract semnat în vederea or­ga­nizării unor tabere pen­tru copii, dar care anul acesta nu au mai putut fi organizate.

Comparativ cu anul trecut, 2020 a fost un an plin de incertitudini pentru complexul tu­ris­tic în con­textul în care toate evenimentele pro­gra­ma­te pentru anul acesta au fost anulate. Totodată, în 2019 au existat circa 10 serii de ta­bere orga­ni­zate la Perla Ciucaşului, care cu­prin­deau circa 150 de persoane, dar anul acesta ta­berele pentru copii nu au mai fost organizate.

„Nunţile, bo­te­zu­rile, majoratele, team­buildingurile, excursiile ele­vilor din săptămâna altfel şi la final de an, ban­chetele, toate au fost anulate“, spune proprietarul complexului.

În ceea ce priveşte planurile de dezvoltare, pro­prietarii complexului turistic aveau în cons­truc­ţie un spaţiu pentru organizarea unor eve­ni­men­te mari de tip nunţi la debutul crizei pandemice.

„Avem în construcţie un hambar pentru nunţi care este gata în proporţie de 95%, este un cort pentru evenimente şi un alt hotel de capacitate mai mică, investiţie care a fost blocată odată cu începerea pandemie“, spune Şerban Costică.

Complexul turistic Perla Ciucaşului, înfiinţat în anul 2008, situat în comuna Tărlungeni, judeţul Braşov, are în componenţa sa un hotel cu o capacitate de 50 de camere şi patru vile, dintre care două au fost scoase din circuitul turistic. În cadrul complexului, există şi două restaurante, două săli conferinţe, cât şi o fermă proprie, astfel că toate produsele comercializate sunt produse la fermă.

„Intenţionăm să închidem complexul pentru o perioadă mai lungă de timp. Ne rentează să păstrăm angajaţii, să încălzim hotelul pentru 1-2 camere. Sprijinul promis de stat este deja oferit foarte târziu, incert şi insuficient. Dacă păstrăm şase luni angajaţii, banii promişi sunt doar pentru aceştia, fără a ajunge pentru minimul necesar în vederea întreţinerii complexului“, explică Şerban Costică.

Pandemia a afectat considerabil sectorul turistic din România, HoReCa fiind cea mai impactată industrie de actuala criză. Conform datelor Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, anul acesta au depus cereri de radiere a unităţilor cazare circa 144 de operatori economici până la data de 20 noiembrie, ultimele date disponibile.

În 2019 au existat circa 10 serii de tabere organizate la Perla Ciucaşului, care cuprindeau circa 150 de persoane, dar anul acesta taberele pentru copii nu au mai fost organizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
complex,
perla,
turism,
vile,
brasov

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.