Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Autor: Bogdan Alecu Postat la 14 iunie 2020 208 afişări

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

„În perioada 2020 -2021 în Bucu­reşti ur­mează să expire con­trac­te de închi­riere pen­tru circa 370.000 de me­tri pătraţi de bi­ro­uri, în toa­te zonele din Ca­pi­tală, o su­pra­fa­ţă în care îşi des­fă­şoară activi­ta­tea 40.000 - 45.000 de angajaţi. În ace­laşi timp, până la fi­nalul anului ur­mea­ză a fi livrate noi pro­iecte de birouri cu o suprafaţă de peste 120.000 de metri pătraţi, dintre care jumătate sunt deja pre-închiriaţi“, a spus Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occu­piers în cadrul CBRE.

Miza o reprezintă contracte cu o valoare de 400 mil. euro, dacă luăm în cal­cul o chirie medie de 18 euro/mp pe o perioadă de cinci ani, pentru 370.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, potrivit calculelor ZF.

„Ne aşteptăm ca din totalul con­trac­telor care expiră în perioada 2020-2021, jumătate să opteze pentru re­lo­care şi jumătate să aleagă să îşi pre­lun­gească contractul ac­tual de închirere. Ce am ob­ser­vat în ultimele trei luni este că tot mai multe dintre com­pa­ni­ile care de­cid să îşi prelun­gească şede­rea în actuala clă­dire îşi planifică in­vestiţii în spaţiul de lu­cru, proces pe care noi îl numim workplace re­set. Este o resetare a mo­dului în care biroul func­ţionează, având în ve­dere perioada de work from home prin care am trecut cu toţii.  Aspecte pre­cum sălile de şedinţe, locurile de luat masa, zonele de con­centrare devin tot mai importante acum“, a explicat Alina Calciu.

Urmărește Business Magazin

Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi  să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen

Chiar dacă investiţiile noi în producţie au devenit un soi de rara avis a industriei locale, schimbările din domeniu nu înseamnă doar închideri de fabrici, ci şi intrarea pe cele mai noi nişe ale industriei globale.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum arată imprimanta viitorului Cum arată imprimanta viitorului
Mediafax
VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat
1 IULIE. Măsurile de relaxare au fost amânate. Care sunt noile prevederi şi în ce condiţii pot fi închise terasele
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD
Veste bună pentru românii care vor să se întoarcă în ţară: Nu mai au obligativitatea de a se mai izola
MonitorulSiguranteiCetateanului
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a) Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)
COMENTARIU Marius Oprea: România, o ţară săracă? Fraierii sînt săraci. Şmecherii prosperă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.