Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Autor: Bogdan Alecu Postat la 14 iunie 2020 210 afişări

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

„În perioada 2020 -2021 în Bucu­reşti ur­mează să expire con­trac­te de închi­riere pen­tru circa 370.000 de me­tri pătraţi de bi­ro­uri, în toa­te zonele din Ca­pi­tală, o su­pra­fa­ţă în care îşi des­fă­şoară activi­ta­tea 40.000 - 45.000 de angajaţi. În ace­laşi timp, până la fi­nalul anului ur­mea­ză a fi livrate noi pro­iecte de birouri cu o suprafaţă de peste 120.000 de metri pătraţi, dintre care jumătate sunt deja pre-închiriaţi“, a spus Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occu­piers în cadrul CBRE.

Miza o reprezintă contracte cu o valoare de 400 mil. euro, dacă luăm în cal­cul o chirie medie de 18 euro/mp pe o perioadă de cinci ani, pentru 370.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, potrivit calculelor ZF.

„Ne aşteptăm ca din totalul con­trac­telor care expiră în perioada 2020-2021, jumătate să opteze pentru re­lo­care şi jumătate să aleagă să îşi pre­lun­gească contractul ac­tual de închirere. Ce am ob­ser­vat în ultimele trei luni este că tot mai multe dintre com­pa­ni­ile care de­cid să îşi prelun­gească şede­rea în actuala clă­dire îşi planifică in­vestiţii în spaţiul de lu­cru, proces pe care noi îl numim workplace re­set. Este o resetare a mo­dului în care biroul func­ţionează, având în ve­dere perioada de work from home prin care am trecut cu toţii.  Aspecte pre­cum sălile de şedinţe, locurile de luat masa, zonele de con­centrare devin tot mai importante acum“, a explicat Alina Calciu.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Mediafax
Cronologia săptămânală a paturilor de ATI. Are România suficiente locuri la Terapie Intensivă? Iată ce spun Tătaru şi Orban Cronologia săptămânală a paturilor de ATI. Are România suficiente locuri la Terapie Intensivă? Iată ce spun Tătaru şi Orban
Coduri de bare pentru toţi cetăţenii. Este propunerea făcută de preşedintele Chinei la summitul G20
MonitorulApararii
Planul Yasushi Akashi mutat în Caucaz.
Reminiscenţele generaţiei naţionaliste post-imperiale în Nagorno-Karabakh Planul Yasushi Akashi mutat în Caucaz. Reminiscenţele generaţiei naţionaliste post-imperiale în Nagorno-Karabakh
Efectul Biden în Orientul Mijlociu – cazul Iran
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand: A început astăzi Clotilde Armand: A început astăzi
Clotilde Armand: Începem curăţenia
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.