Compania Simpa din Sibiu, producător de pâine, prăjituri şi alte produse de patiserie, a ajuns la 30 de magazine proprii, care au generat circa 70% din cifra de afaceri de 119 milioane lei din 2022

Autor: Roxana Rosu Postat la 06 noiembrie 2023 5973 afişări

Compania Simpa din Sibiu, producător de pâine, prăjituri şi alte produse de patiserie, a ajuns la 30 de magazine proprii, care au generat circa 70% din cifra de afaceri de 119 milioane lei din 2022

Compania Simpa din Sibiu, producător de pâine, prăjituri şi alte produse proaspete de patiserie, a ajuns la 30 de magazine proprii, care au generat circa 70% din cifra de afaceri de 119 milioane lei din 2022.

”Am pornit de la 200 de angajati în 1995, am modernizat fabrica şi vindem doar pe piata internă. Avem 30 de magazine proprii, parteneriate cu 15 firme. Din cifra de afaceri, cam 70% vine din reteaua proprie. Ne axăm pe produse proaspete şi ne limităm livrările la judet. Nu vindem în supermarketuri”, a declarat

Maria Agârbiceanu, asociat Simpa în cadrul conferintei ZF BRD Tu eşti viitorul în business de la Sibiu.

Istoria Simpa începe în urmă cu 30 de ani, pe structura unei fabrici de panificatie din Sibiu, iar pentru Maria Agârbiceanu cea mai mare provocare a fost să câştige încrederea şi a angajatilor atunci când a ajuns la conducerea firmei.

”Într-o afacere antreprenorială, suntem foarte aproape de oameni. Profitul este foarte important, fără el nu poti merge înainte, dar ne-am concentrat pe ce avem de făcut pentru a ajunge la profit. Am adus oameni care să înteleagă ce avem de făcut. Aici avem o problemă. Nu suntem obisnuiti să ascultăm ideile altora şi să luăm decizia cea mai bună”.

O altă problemă mereu actuală este lipsa de sustinere a statului, producătorii de pâine activând pe o piată unde există concurentă puternică din partea importurilor.

”Sectorul de panificatie este sprijinit puternic afară, cum este cazul Poloniei de exemplu, de unde se importă multe produse. Este o piată pe care, dacă nu facem noi, vin altii si fac. Noi nu facem produse cu termen de garantie, ci doar produse proaspete. Noi marşăm pe proximitatea fată de client, nu avem suprafete mari”.

Simpa Sibiu avea la finele anului trecut 205 angajati si un profit net de 13 milioane lei, în creştere cu 35%. Cifra de afaceri a firmei s-a majorat cu 12%

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
sibiu,
cifra de afaceri,
magazine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.