Compania de curierat Nemo Expres Logistic, controlată de Dan-Dumitru Şerbănescu, face primul pas la Bursă şi listează obligatiuni de 1,57 milioane de euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 iunie 2021 40 afişări

Compania de curierat Nemo Expres Logistic, controlată de Dan-Dumitru Şerbănescu, face primul pas la Bursă şi listează obligatiuni de 1,57 milioane de euro

Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress), al cărei acţionar majoritar este Dan-Dumitru Şerbănescu, face primul pas la Bursă şi listează astăzi obligaţiuni in valoare de 1,57 milioane de euro, sub simbolul  NEMO23E.

Fondurile atrase in cadrul plasamentului privat de obligatiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activitatii, investitii in software, achizitii de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar.  

„Pentru NemoExpress anul 2020 a fost unul cu multe incercari, dar si o perioada in care am eficientizat activitatea si resursele, cu rezultate remarcabile in ceea ce priveste profitul inregistrat, de patru ori mai mare fata de 2019. Acest lucru a fost posibil prin cresterea exponentiala a segmentului B2C, prin regandirea operatiunilor, implementarea unor solutii IT de ultima ora, optimizarea cheltuielilor si gestionarea corecta a resurselor. Si in 2021 punem accentul pe profitabilitate si apreciem o crestere cu peste 25% fata de anii anteriori. In ceea ce priveste finalul acestui an, am bugetat peste 2 milioane de euro pentru investitii in extinderea flotei, a mijloacelor fixe si mobile, pentru infrastructura logistica, precum si dezvoltarea solutiilor IT existente. NemoExpress va fi in continuare acelasi partener de incredere pentru toti colaboratorii sai. Ramanem fideli principalelor noastre valori: flexibilitate, promptitudine si siguranta”, a afirmat Florian Stanila, Administrator Unic Nemo Expres Logistic.

În 2020, compania a inregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o crestere semnificativa fata de 2019, an incheiat cu un profit de 940.179 lei.

În iulie 2020, Nemo Expres Logistic a derulat un plasament privat de obligatiuni in valoare totala de 1,57 milioane euro. Emisiunea include 15.765 de obligatiuni negarantate, denominate in euro, cu o valoare nominala de 100 euro si o rata fixa a dobanzii de 7% pe an, cu scadenta in 29 iunie 2023.

Listarea obligatiunilor a fost realizata cu sprijinul Intercapital Invest, in calitate de Consultant Autorizat.

„Ne bucuram ca NemoExpress a ales sa se finanteze prin intermediul pietei de capital, dar si pentru ca intentioneaza sa o faca in continuare. Cu fiecare listare de actiuni sau obligatiuni, piata de capital demonstreaza ca este un partener de incredere in sustinerea planurilor de crestere pentru companii. Mai mult, compania a desfasurat plasamentul privat de obligatiuni in 2020, un an dificil si provocator inclusiv pentru industria de curierat. Felicitari si mult succes in aceasta noua etapa de dezvoltare a companiei”, a spus Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

NemoExpress are 1.087 de angajati si colaboratori, din care 330 sunt angajati direct. Veniturile totale ale companiei in 2020 au fost de 121 milioane lei, in scadere fata de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, cand au fost inregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Conform calculelor companiei, NemoExpress avea in 2019 o cota de piata de 3%.

Actionarii companiei sunt Serbanescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) si Stanila Florian (10%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inregistrare,
privat,
resurse,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.