Compania de brokeraj Robinhood a fost dată în judecată pentru sinuciderea unui trader

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 februarie 2021 72 afişări

Compania de brokeraj Robinhood a fost dată în judecată pentru sinuciderea unui trader

Familia unui trader în vârstă de 20 de ani care s-a sinucis a dat în judecată compania de brokeraj Robinhood pentru moartea acestuia, invocând comunicările înşelătoare care l-au făcut pe fiul lor să intre în panică pentru ceea ce el credea în mod greşit că sunt pierderi imense, relatează Reuters. 

Robinhood l-a notificat pe Alex Kearns în iunie despre ceea ce el credea că este o pierdere de 730.000 de dolari şi, în condiţiile în care nu a putut comunica cu nimeni din companie, studentul a suferit un stres major, se arăta în plângerea depusă la o instanţă din California.

Drept urmare, temându-se că şi-ar obliga familia să ramburseze uriaşa pierdere, tânărul s-a sinucis.

"Am fost devastaţi de moartea lui Alex Kearns", a comunicat Robinhood, care adauga ca îşi îmbunataţeste materialele educationale si alocă mai mult personal de suport.

Plângerea arată că Robinhood are obligaţia de a-şi cunoaşte clienţii şi de a se asigura că strategiile lor de tranzacţionare sunt adecvate, dar că brokerul s-a orientat spre investitori fără experienţă.

Kearns credea că o tranzacţie de opţiuni plasată prin Robinhood a dus la o pierdere de 730.000 de dolari, cu mult peste posibila pierdere de aproximativ 10.000 de dolari pe care o aştepta. În realitate, pierderea a fost acoperită de alte opţiuni din contul lui Kearns, conform plângerii.

Robinhood a contribuit la alimentarea recentei creşteri nefondate a acţiunilor companiei GameStop Corp şi ale altor companii, în cadul unei disputea între marile fonduri speculative de pe Wall Street şi micii traderi. Robinhood a restricţionat, totuşi, tranzacţionarea celor mai volatile acţiuni, pe 28 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
broker,
instanţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.