Comisiile reunite au votat revocarea şefului ASF. Negriţoiu ameninţă cu justiţia

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 octombrie 2016 64 afişări

Comisiile reunite au votat revocarea şefului ASF. Negriţoiu ameninţă cu justiţia

Comisiile reunite de buget şi politică economică ale Parlamentului au votat luni revocarea şefului ASF, Mişu Negriţoiu, acesta adresându-le parlamentarilor o scrisoare în care a ameninţat că va contesta în instanţă o eventuală decizie de revocare.

Preşedintele ASF a refuzat să participe la şedinţă, trimiţându-le parlamentarilor o scrisoare în care a susţinut că limitele controlului exercitat de Parlament în ceea ce priveşte numirea şi revocarea conducerii ASF sunt ''expres şi fără echivoc limitate''.

''Pe cale de consecinţă, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibilă atâta timp cât acesta continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza numirii sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate, urmând să fie desfiinţată ca atare de instanţele şi autorităţile competente. Dorim să învederăm, pe această cale, că faţă de orice iniţiativă din categoria celor amintite, ASF va înţelege să-şi apere reputaţia şi independenţa şi va acţiona corespunzător în acest sens, în vederea asigurării respectării prevederilor legii. În ceea ce îl priveşte pe subsemnatul, vă asigur că nu doresc să mă cramponez de vreo funcţie şi nici nu urmăresc obiective personale, motiv pentru care resping cu fermitate orice insinuări care au fost făcute în acest sens de unii membri ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului'', afirmă Negriţoiu în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Propunerea de revocare a fost votată cu majoritate covârşitoare, fiind înregistrată o singura a abţinere, a deputatului minorităţilor Aurel Vainer. Deputatul PNL Constantin Dascălu nu şi-a exprimat votul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.