Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins legea lustraţiei

Postat la 06 martie 2013 16 afişări

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins miercuri legea lustraţiei, care prevedea limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele ce au făcut parte din structurile de putere ale fostului regim comunist şi care a fost declarată neconstituţională de CC.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins legea lustraţiei

 Deputaţii jurişti au reexaminat legea ca urmare a deciziei din 2012 a Curţii privind neconstituţionalitatea acesteia.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a propus respingerea propunerii legislative.

"După 22 de ani (...), ca să mai poţi să condamni nişte fapte şi să interzici nişte drepturi ale unor oameni contrar Convenţiei europene a drepturilor omului, eu cred că este anormal şi atunci trebuie să ne asumăm trecutul, să ne ştim prezentul şi viitorul să fie cu totul altfel. Prin urmare, vă propun respingerea proiectului de lege", a spus Nicolae-Ciprian Nica, iar propunerea sa a fost aprobată de comisie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-respins-legea-lustratiei-10644816
10644816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.