Comisia Europeană şi BCE au aprobat intrarea Lituaniei în zona euro, la 1 ianuarie 2015

Postat la 04 iunie 2014 30 afişări

Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană (BCE) şi-au dat miercuri acordul ca Lituania să intre în zona euro la 1 ianuarie 2015, statul baltic urmând să devină al 19-lea membru al uniunii monetare.

Comisia Europeană şi BCE au aprobat intrarea Lituaniei în zona euro, la 1 ianuarie 2015

 "Lituania îndeplineşte toate criteriile de convergenţă", potrivit Executivului UE, care consideră că ţara poate adopta euro la 1 ianuarie 2015.

Decizia trebuie să fie aprobată de liderii europeni, apoi de miniştrii de Finanţe, la jumătatea lunii iulie, fiind necesar şi acordul Parlamentului European.

Comisarul însărcinat cu afacerile economice, Olli Rehn, a salutat politica bugetară şi reformele economice serioase ale Lituaniei, care au condus la o creştere impresionantă a prosperităţii cetăţenilor lituanieni.

"Eforturile noastre şi munca pe care am depus-o au fost apreciate", a declarat premierul lituanian Algirdas Butkevicius, care consideră că acest acord este o etapă spre o dezvoltare mai rapidă şi o viaţă mai bună pentru populaţia ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-si-bce-au-aprobat-intrarea-lituaniei-in-zona-euro-la-1-ianuarie-2015-12692870
12692870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.