ANAT: Voucherele de vacanţă vor aduce doar 250.000 de turişti în plus. Neimpozitate ar fi adus 1 milion

Postat la 04 iunie 2014 92 afişări

Voucherele de vacanţă pentru angajaţii companiilor de stat, aprobate marţi de Camera Deputaţilor, vor avea un efect moderat, urmând să aducă un surplus de aproximativ 250.000 de turişti, dar dacă ar fi fost scutite de impozite ar fi avut un efect de patru-cinci ori mai mare, potrivit ANAT.

ANAT: Voucherele de vacanţă vor aduce doar 250.000 de turişti în plus. Neimpozitate ar fi adus 1 milion

 "Nu am textul proiectului de lege în faţă, dar, ca noutate, ştiu că se elimină intermediarul - societăţile de tichete, care ar fi luat un comision în plus. Din câte ştiu, nu s-a revenit la forma iniţială a ordonanţei din 2009, când şi angajatorul, şi angajatul erau scutiţi de taxe. Cred că această măsură va duce la o creştere în turism, dar nu atât de mare pe cât ar fi fost dacă se eliminau impozitele", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El a estimat că faţă de cei 6 milioane de turişti români care îşi fac anual vacanţele în ţară, dacă s-ar fi eliminat impozitele pentru vouchere, s-ar fi înregistrat o creştere de circa 20%, respectiv 1,2 milioane de turişti.

Surse din Autoritatea pentru Turism au declarat agenţiei MEDIAFA că voucherele vor fi scutite de plata contribuţiilor sociale, vor fi deductibile de la plata impozitului pe profit, dar vor fi impozitate pe venit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anat-voucherele-de-vacanta-vor-aduce-doar-250-000-de-turisti-in-plus-neimpozitate-ar-fi-adus-1-milion-12689505
12689505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.