Statele Unite pun capăt lanţului de crime cibernetice cunoscut drept GameOver Zeus

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 iunie 2014 275 afişări

Un hacker din Rusia este acuzat că ar fi creat un virus care a infectat, până în prezent, peste un milion de calculatoare pentru a fura în jur de 100 de milioane de dolari.

Statele Unite pun capăt lanţului de crime cibernetice cunoscut drept GameOver Zeus

Evgeniy Mihailovici Bogdachev controla un grup infracţional care a infectat, în secret, un milion de calculatoare cu virusul GameOver Zeus, un bot care extrage datele financiare ale utilizatorilor, relatează Cnet.com. Virusul a fost oprit simultan cu un alt program, Cryptolocker, care bloca fişierele personale şi apoi cerea câteva sute de dolari în schimbul cheii de deblocare.

GameOver Zeus a apărut prima dată în 2011, fiind o variantă îmbunătăţită a troianului Zeus, cel care făcea ravagii în anii 2007-2009. Virusul original Zeus a infectat peste 13 milioane de calculatoare.

"Aceste scheme erau extrem de sofisticate şi foarte rapide, iar criminalii cibernetici s-au asigurat că o să ne fie foarte greu să le oprim", a declarat Leslie Caldwell, asistent al procurorului general.

În general, programele malware folosesc tehnologii de tipul keylogger pentru a prelua datele şi parolele persoanelor ţintite.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/statele-unite-pun-capat-lantului-de-crime-cibernetice-cunoscut-drept-gameover-zeus-12683178
12683178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.