Comisia Europeană acordă un sprijin financiar de peste 14 milioane de euro pentru Republica Moldova

Autor: Diana Grigore, Mediafax Postat la 19 octombrie 2019 32 afişări

Comisia Europeană acordă un sprijin financiar de peste 14 milioane de euro pentru Republica Moldova

Comisia Europeană a aprobat vineri acordarea unui sprijin financiar în valoare de 14.35 milioane de euro pentru a contribui la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern al Republicii Moldova, transmite instituţia europeană, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Pachetul de asistenţă adoptat astăzi este dovada angajamentului UE faţă de cetăţenii moldoveni, care au militat cu perseverenţă pentru ca aceste reforme să fie puse în practică. Autorităţile Republicii Moldova şi-au intensificat activităţile întreprinse pentru combaterea eficace a corupţiei şi garantarea independenţei instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor. Îndeplinirea acestor obiective este de o importanţă determinantă dacă se doreşte ca cetăţenii să-şi recapete încrederea şi ca reformele să avanseze la capacitate maximă. Cetăţenii Republicii Moldova se pot baza cu încredere pe sprijinul deplin al UE faţă de acest proces de reforme”, a transmis Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Comisia Europeană precizează că plata aprobată urmează aferente sprijinului bugetar efectuate în iulie 2019.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.