Comisia Europeană a aprobat noi centre de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic

Autor: Otilia Serescu, Mediafax Postat la 30 iulie 2020 33 afişări

Comisia Europeană a aprobat noi centre de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic

Comisia Europeană a anunţat, joi, rezultatele selecţiei celui de-al doilea apel din cadrul Programului Erasmus, selecţie în urma căreia au fost aprobate cinci noi platforme de centre de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic, din cele 55 de aplicaţii depuse.

Conform Ministerului Educaţiei, din cele 167 de organizaţii participante, au fost selectate şi două instituţii de învăţământ din România - Universitatea din Bucureşti şi Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea Brăneşti (judeţul Ilfov) - alături de doi parteneri socio-economici: Fundaţia „Worldskills” Romania şi Terano Construct SRL.

Universitatea din Bucureşti va face parte din platforma Governance for Inclusive Vocational Excellence, iar Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din European Platform for Urban Greening.

Prin proiectele selectate se vor urmări dezvoltarea unor ecosisteme de competenţe, creşterea calităţii şi adaptabilităţii învăţământului profesional şi tehnic, prin dezvoltarea unor programe de curriculă inovativă şi de noi metodologii de predare-învăţare.

Valoarea totală a apelului este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.