Comisia de buget propune ca noul indice ROBOR să fie aplicat şi creditelor în derulare

Postat la 17 aprilie 2019 896 afişări

Comisia de buget-finanţe a Senatului a întocmit, marţi, un aviz favorabil proiectului de lege privind aprobarea OUG de modificare a ROBOR. Comisia a transmis, însă, un amendament care prevede ca noul indice stabilit de Ministerul Finanţelor să se aplice şi creditelor în derulare.

Comisia de buget propune ca noul indice ROBOR să fie aplicat şi creditelor în derulare

Potrivit amendamentului propus de senatorul ALDE Daniel Zamfir, noul indice în baza căruia se calculează ratele românilor se va aplcia şi ratelor în derulare.

 

„Modificările privesc faprtul că indicele ROBOR, indicele în baza căruia se calculează ratele românilor care au credite în lei, noul indice pe care l-a stabilit Ministerul de Finanţe, acela bazat pe tranzacţii, se va aplica şi creditelor în derulare. Până acum ratele românilor erau calculate în funcţie de un indice ROBOR care se calcula în funcţie de cotaţiile de pe piaţă. Am constatat că acela este un indice incorent, calculat netransparent şi am ales ca noul indice, calculat pe baza de tranzacţii, fiind unul transparent, să se aplice şi creditelor în derulare, tocmai pentru a nu creea discriminare”, a declarat Daniel Zamfir, pentru MEDIAFAX.

 

El a adăugat că membrii comisiei au întocmit un aviz favorabil şi că proiectul de lege va merge direct în plenul Senatului.

 

Iniţiatorul proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr.19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative este Guvernul României.

 

Propunerea legislativă va fi dezbătută şi votată în Senat, ca primă Cameră sesizată.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indice,
comisie,
credite,
derulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.