Coface: Creşterea economiei şi a comerţului global va fi de peste 2% în 2017, după +1% în 2016

Postat la 17 aprilie 2017 38 afişări

Revenirea marcantă a încrederii în economiile avansate şi în redresarea economică din ţările în curs de dezvoltare i-au determinat pe analiştii companiei Coface să actualizeze prognoza economică de creştere la nivel mondial la +2,8% şi pe cea a comerţului mondial la +2,4%, după +1% în 2016.

Coface: Creşterea economiei şi a comerţului global va fi de peste 2% în 2017, după +1% în 2016

„Gospodăriile şi companiile continuă să genereze consum şi, respectiv, să facă investiţii. Fenomenul este influenţat de scăderea riscului de deflaţie în economiile avansate şi în China, precum şi de condiţiile de finanţare extrem de favorabile din zona euro (cu excepţia Portugaliei şi a Greciei)”, se arată în ultimul raport dat publicităţii de compania de consultanţă şi evaluare Coface.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.