Cod portocaliu de caniculă: în cinci judeţe din Vestul ţării vor fi temperaturi de peste 39 de grade

Autor: Laura Buciu Postat la 13 iulie 2021 57 afişări

Este cod portocaliu de caniculă în cinci judeţe din zona de Vest a ţării, unde temperaturile vor fi de 37 - 39 de grade în staţia de măsurare. Disconfortul termic va fi accentuat. În Nord-Vest, Centru, Sud şi Sud - Este este cod galben de caniculă.

Cod portocaliu de caniculă: în cinci judeţe din Vestul ţării vor fi temperaturi de peste 39 de grade

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin disconfortul termic va fi accentuat şi va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 - 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 - 20 de grade.

Valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi local va fi caniculă în Nord-Vest, Centru, Sud şi Sud-Est.

În după-amiaza şi seara de marţi, pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, la munte, precum şi în regiunile estice şi sud-estice.

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru marţi şi miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod,
vest,
caniculă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.