Coca Cola si Pepsi incep un nou razboi – se bat in recipiente bio

Autor: Ana Raduta Postat la 28 martie 2011 48 afişări

Cei mai mari producatori de bauturi racoritoare din lume nu se mai lupta in retete care sa ameteasca papilele gustative ale clientilor, ci au trecut batalia pe un front adaptat preocuparilor actuale – recipiente ecologice.

Arata bine si la atingere sunt ca plasticul, insa noile sticle de Pepsi vor mult mai prietenoase cu mediul. Asta pentru ca producatorul de bauturi racoritoare a decis ca a venit vremea sa treaca la materialele ecologice. Noile sticle vor fi relizate dintr-o compozitie interesanta de virgatum, o specie de plante specifica continentului nord-amercan, scoarta de pin si coji de porumb, potrivit publicatiei Time Magazine. Cei de la Pepsi au in plan sa adauge si alte "componente" ecologice, precum cojile de portocale si de cartofi.

Sticlele de platic pe care le gasim acum in magazine sunt nu numai nocive mediului inconjurator, ci si destul de costisitoare. Americanii folosesc zilnic 200.000 de barili de ulei pentru a produce ambalaje de plastic, inclusiv sticle de suc.

Pepsi va incepe sa produca noile sticle ecologice din 2012, in urma anuntului facut de Coca Cola in 2009 de a scoate pe piata sticle de suc care sunt facute in proportie de 30% dintr-un material pe baza de plate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coca Cola,
Pepsi,
razboi,
bio
/actualitate/coca-cola-si-pepsi-incep-un-nou-razboi-se-bat-in-recipiente-bio-8105250
8105250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.