CNSC, structură pe care Ponta vrea să o desfiinţeze, susţine că are un grad ridicat de credibilitate

Postat la 04 aprilie 2013 23 afişări

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a pronunţat în 2012 decizii în cadrul unor licitaţii cu o valoare estimată de 13,8 miliarde euro, iar 98,1% din decizii au rămas definitive şi irevocabile după contestarea la Curtea de Apel, se arată în raportul de activitate al instituţiei.

CNSC, structură pe care Ponta vrea să o desfiinţeze, susţine că are un grad ridicat de credibilitate

 Datele prezentate relevă că CNSC a înregistrat anul trecut 5.997 contestaţii formulate de operatorii economici, în condiţiile în care de la înfiinţarea instituţiei, în septembrie 2006, şi până la 31 decembrie 2012 a primit un total de 41.541 contestaţii.

Din totalul contestaţiilor formulate anul trecut, 40,82 % au vizat documentaţia de atribuire, în vreme ce 59,18% au fost îndreptate împotriva rezultatului procedurii.

Totodată, din cele 5.997 contestaţii, 38,27% au vizat proceduri de atribuire a contractelor de achiziţie publică finanţate din fonduri europene, iar 61,73% au fost formulate în cadrul unor proceduri de atribuire a contractelor de achiziţie publică finanţate din fonduri publice interne.

În ceea ce priveşte contestaţiile formulate în cadrul procedurilor de atribuire, 44,09% au vizat contractede achiziţie publică având ca obiect execuţia de lucrări, 32,23% au fost pentru furnizarea de produse, iar 23,68% s-au referit la prestarea de servicii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cnsc-structura-pe-care-ponta-vrea-sa-o-desfiinteze-sustine-ca-are-un-grad-ridicat-de-credibilitate-10713032
10713032
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.