CNSC respinge contestaţia Alstom la o licitaţie de un miliard de lei la magistrala 5, adjudecată de Astaldi

Autor: Ioan Dornescu Postat la 10 aprilie 2015 148 afişări

CNSC a respins contestaţia Alstom Transport, lider al asocierii Metroworks, privind rezultatul unei licitaţii cu o valoare estimată la 1,06 miliarde lei (241 milioane euro), cu TVA, pentru lucrări de finisaje la magistrala 5 de metrou, atribuită unei asocieri conduse de italienii de la Astaldi.

Contractul vizează lucrări la secţiunea Râul Doamnei - Eroilor şi la staţia Valea Ialomiţei, parte a magistralei 5, pentru calea de rulare, finisaje, compartimentări şi instalaţii.

Ofertanţii pentru contractul estimat la 856,3 milioane lei, fără TVA, au fost asocierea Metroworks, formată din Alstom Transport, TIAB, Aktor şi Schindler România, respectiv asocierea Astaldi - FCC Construccion - UTI Grup - Activ Group Management, oferta celei din urmă fiind declarată câştigătoare de către Metrorex.

Prin contestaţia înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) la 6 martie, Alstom a cerut anularea deciziilor prin care oferta Metroworks a fost declarată neconformă iar cea depusă de asocierea condusă de Astaldi a fost stabilită câştigătoare.

În plus, reprezentanţii grupului francez au solicitat anularea raportului procedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia şi obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de

atribuire, reevaluarea ofertelor cu respectarea dispoziţiilor legale incidente în materia achiziţiilor publice şi stabilirea ofertei câştigătoare conform criteriului de atribuire stabilit prin documentaţia de atribuire.

La rândul lor, reprezentanţii asocierii Astaldi au formulat o cerere de intervenţie şi au solicitat respingerea contestaţiei formulată de asocierea Metroworks ca nefondată.

CNSC a admis miercuri cererea de intervenţie Astaldi, a respins ca nefondată contestaţia formulată de Alstom şi a dispus continuarea procedurii. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit anunţului de participare, contractul are o durată de 16 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din sumele prevăzute pentru magistrala 5, respectiv de la bugetul de stat, un credit extern BEI şi fonduri externe nerambursabile.

Asocierea Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct realizează lucrările de rezistenţă a secţiunii Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, în baza unui contract atribuit în martie 2011, pentru 918,9 milioane lei, fără TVA.

În construcţia acestei magistrale de metrou este implicat şi grupul german Max Bogl, selectat în aprilie 2011 pentru realizarea staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, printr-un contract în valoare de 231,6 milioane lei, fără TVA.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor al magistralei 5 va fi finalizat în al doilea semestru din 2016, potrivit calendarului actual, iar întregul proiect are ca termen de finalizare anul 2020.

Altă procedură organizată de Metrorex, pentru cumpărarea a 51 trenuri noi la magistrala 5, este în prezent contestată la CNSC. Licitaţia, estimată la aproximativ 440 milioane euro, cu TVA, a fost atribuită companiei spaniole CAF, iar rezultatul procedurii a fost contestat de Astra Vagoane Călători, deţinută de omul de afaceri Valer Blidar, respectiv de Alstom Transport.

În prezent, în Bucureşti circulă zilnic cu metroul peste 600.000 de persoane, adică o treime din populaţia oraşului. Metrorex a majorat în martie tarifele de transport cu până la 33%, precedenta scumpire a călătoriilor cu metroul datând din august 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONTESTAŢIE,
LICITAŢIE,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/cnsc-respinge-contestatia-alstom-la-o-licitatie-de-un-miliard-de-lei-la-magistrala-5-adjudecata-de-astaldi-14117010
14117010
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Vom ajunge să dăm şi noi ture prin cimitir. Cimitirul economic va fi plin de morţi care nu vor supravieţui crizei
Mediafax
VIDEO Imagini apocaliptice în ZONA ZERO a pandemiei de coronavirus. Scene violente între autorităţi şi chinezi VIDEO Imagini apocaliptice în ZONA ZERO a pandemiei de coronavirus. Scene violente între autorităţi şi chinezi
Ce se va întâmpla cu preţurile produselor din magazinele Mega Image? Compania anunţă „măsuri de urgenţă”
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie:  "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!" O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie: "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!"
Jurnal de pandemie. Prof. Dr. Olga Simionescu: As pune corturi mari la granita si as tine acolo lumea in carantina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.