Inginerul Andrian Posa este noul director general al Companiei Naţională a Uraniului

Autor: Carol Dan Postat la 10 aprilie 2015 168 afişări

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) l-a numit în funcţia de director general pe Andrian Posa, şef de serviciu în cadrul companiei.

Numirea în funcţie este valabilă începând de vineri, potrivit unui comunicat al CNU.

Posa este de profesie inginer şi a fost promovat la conducerea CNU din funcţia de şef al Serviciului intern de prevenire şi protecţie.

Posa îi succede la conducerea CNU lui Ioan Moraru, care a demisionat din funcţie în luna martie, în urma unei întâlniri cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, pe fondul unor proteste ale angajaţilor companiei de stat. Moraru a susţinut însă că demisia sa nu are legătură cu discuţiile avute cu ministrul şi nici cu protestele minerilor de la Crucea.

De asemenea, prin decizia directorului general al CNU, a fost numit la conducerea sucursalei Suceava a CNU Marcel Scurtu, până în prezent deţinător al conducerii minei Crucea-Botuşana, de unde se extrage minereu de uraniu. Exploatarea Minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru - Crucea şi Botuşana - unde lucrează peste 500 de angajaţi.

CNU a fost înfiinţată în 1997 şi are în administrare resursele minerale de uraniu existente în România. Compania desfăşoară activităţi de cercetare geologică şi exploatare a zăcămintelor de uraniu.

Compania, deţinută de Ministerul Energiei, are patru unităţi subordonate în teritoriu, respectiv sucursalele Feldioara şi Suceava şi punctele de lucru Oraviţa şi Ştei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNU,
DIRECTOR,
/actualitate/inginerul-andrian-posa-este-noul-director-general-al-companiei-nationala-a-uraniului-14117004
14117004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.