CNAS contra ICR: liberalii câştigă oricum

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iunie 2013 59 afişări

Ilustrarea cea mai interesantă de până acum a relaţiilor ambigue din USL a constituit-o, săptămâna trecută, debarcarea de la Institutul Cultural Român a liberalului Andrei Marga, aparent pentru un motiv administrativ invocat de fruntaşi PSD (nu a trimis la timp comisiei parlamentare de resort documentele de buget pentru anul fiscal 2012).

CNAS contra ICR: liberalii câştigă oricum

Andrei Marga rămăsese însă un ultim mohican guvernamental pe frontul, părăsit treptat de liberali, al luptei deschise anti-băsiste şi anti-coabitare, iar politica lui dură de la ICR, unde a restaurat atmosfera de pe vremea lui Adrian Năstase, şi criticile sale la adresa Germaniei nu convin premierului Victor Ponta, proaspăt întors din vizita făcută la Berlin, care dintr-un motiv similar l-a admonestat recent pe ministrul culturii, Daniel Barbu.

Fruntaşi liberali ca Norica Nicolai sau Mircea Diaconu au acuzat maniera de debarcare a lui Marga, iar liderul Crin Antonescu a declarat că n-are ce să-i reproşeze lui Andrei Marga şi i-a criticat pe reprezentanţii PDL care au comentat că prezenţa lui Marga la conducerea ICR a distrus credibilitatea institutului. Dincolo de aceste reacţii, proteste semnificative n-au existat însă la vârful PNL, ţinând cont că partidul tocmai a primit şefia Casei Naţonale a Asigurărilor de Sănătate, prin numirea de către Victor Ponta a europarlamentarului Cristian Buşoi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
icr,
cnas,
marga,
pnl,
psd,
demisie,
antonescu,
ponta,
barbu,
germania,
busoi
/actualitate/cnas-contra-icr-liberalii-castiga-oricum-11008118
11008118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.