CNAS a reluat tipărirea şi distribuirea cardurilor europene de asigurări de sănătate

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 14 martie 2013 18 afişări

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat tipărirea şi distribuirea către asiguraţi a cardurilor europene de asigurări de sănătate - documente care se eliberează gratuit, la cererea asiguraţilor, şi care pot fi folosite numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

CNAS a reluat tipărirea şi distribuirea cardurilor europene de asigurări de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat tipărirea şi distribuirea către asiguraţi a cardurilor europene de asigurări de sănătate - documente care se eliberează gratuit, la cererea asiguraţilor, şi care pot fi folosite numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. „Cardul european se distribuie persoanelor asigurate în urma unei solicitări către casa de asigurări sociale de sănătate de care aparţin. După aderarea României la Uniunea Europeană, aveţi dreptul de a primi Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS). Toate persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, aflate în şedere temporară pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza cardul european de asigurări de sănătate eliberat de instituţia competentă din România (casa de asigurări de sănătate în evidenţele căreia se află înscris asiguratul)“, se arată într-un comunicat de miercuri al CNAS. Cardul european este valabil şase luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cnas-a-reluat-tiparirea-si-distribuirea-cardurilor-europene-de-asigurari-de-sanatate-10667241
10667241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.