CNA caută o soluţie pentru "a se securiza" în privinţa sesizărilor primite de Consiliu

Autor: Madalina Cerban Postat la 07 aprilie 2015 66 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) caută o soluţie pentru "a se securiza" în privinţa sesizărilor primite de Consiliu, potrivit declaraţiilor făcute în şedinţa de marţi de vicepreşedintele instituţiei, Răsvan Popescu.

Discuţia în acest sens a fost iniţiată de membrul CNA Florin Gabrea. "Trebuie să găsim o formulă de comun acord cum să arate formularul de plângere pentru diverse emisiuni (...), pentru că noi primim nişte reclamaţii, se face o monitorizare", a spus Gabrea.

El a făcut referire şi la o afirmaţie a unui alt membru al CNA, Radu Călin Cristea, din şedinţa Consiliului din 20 ianuarie.

Atunci, Cristea s-a referit la "formularistica prin care se pot depune plângeri la CNA". "Mă delimitez de faptul că absolut oricine, inclusiv cu identitate falsă, se poate adresa Consiliului", a spus atunci Radu Călin Cristea, precizând că se poate ajunge la situaţia că CNA îşi poate consuma şedinţe întregi să analizeze sesizări făcute de o persoană care nu există. În acea şedinţă, CNA a discutat despre faptul că o persoană despre care există suspiciuni că foloseşte o identitate falsă şi care, în noiembrie 2014, a transmis Consiliului o sesizare privind Etno TV, ce este în atenţia DNA, a sesizat din nou la începutul lunii ianuarie Consiliul, cu privire la o altă televiziune, respectiv Estrada TV.

Pe de altă parte, în şedinţa de marţi, Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, i-a spus lui Florin Gabrea că, în prezent, mai mulţi membri ai Consiliului caută soluţii în privinţa chestiunii sesizărilor pe care CNA le primeşte.

"Nu este numai o îngrijorare a ta, mai mulţi oameni îşi bat capul cu chestiunea acesta. Într-o situaţie de tipul ăsta, este normal să cauţi soluţii, Care vor fi acestea vom vedea. Când vom avea o propunere concretă, vom veni cu ea în şedinţă", a spus Răsvan Popescu. "Să vedem ce măsuri putem lua, cum ne putem într-un fel securiza de asemenea situaţii", a mai spus Popescu.

"Mie mi se pare foarte grav. E chiar un fel de varză la ora actuală, varză de Bruxelles ce se petrece aici", a mai spus Florin Gabrea.

La şedinţa CNA de marţi participă opt membri ai Consiliului: Răsvan Popescu, vicepreşedintele Consiliului şi preşedinte de şedinţă, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea. La şedinţa CNA de marţi nu participă preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, şi doi membri - Lorand Turos şi Gabriel Tufeanu.

Discuţia privind plângerile primite de CNA a avut loc în contextul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, pe 2 aprilie, că Laura Georgescu, preşedinte al CNA, este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii susţin că, în calitate de preşedinte al CNA, Laura Georgescu a fost cea care a instigat, între 2013 - 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a şapte posturi de televiziune.

Totodată, DNA a anunţat, pe 30 octombrie 2014, într-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014. Atunci, la sediul CNA au avut loc percheziţii ale DNA, iar, la momentul respectiv, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că aceste percheziţii ar fi avut legătură cu sancţionarea mai multor televiziuni, între care se număra Antena 3, Estrada TV, Etno TV şi Taraf TV. Sursele judiciare au mai spus atunci că procurorii anticorupţie verifică modul în care au fost amendate mai multe televiziuni, având suspiciunea că şefa CNA, Laura Georgescu, ar fi instigat mai multe persoane să întocmească sesizări false cu privire la aceste televiziuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
SESIZĂRI,
/actualitate/cna-cauta-o-solutie-pentru-a-se-securiza-in-privinta-sesizarilor-primite-de-consiliu-14111535
14111535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.