CNA a prelungit licenţele Music FM. Radioul preluat de RCS&RDS va funcţiona în următorii 9 ani

Autor: Madalina Cerban Postat la 26 mai 2015 113 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească cele trei licenţe ale Music FM, din Bucureşti, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca, astfel încât cele trei staţii de radio să poată emite în continuare în următorii nouă ani.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Campus Radio SRL de prelungire a licenţelor pentru Music FM din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, cu nouă ani.

În şedinţa din 24 februarie a fost dat acordul prealabil al CNA pentru modificarea structurii acţionariatului Campus Radio SRL. Astfel, părţile sociale deţinute de Marius Dobre (80%) şi Pro TV SA (20%) vor fi cesionate către societatea RCS&RDS SA.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, în următoarele săptămâni urmează să fie finalizate documentele la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, astfel încât Music FM să intre oficial în proprietatea RCS&RDS.

Totodată, CNA a aprobat, marţi, prelungirea cu nouă ani a valabilităţii celor trei licenţe ale Music FM, a căror valabilitate ar fi urmat să expire pe 7 iunie, 16 iunie şi 14 iunie. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CNA prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea).

Staţiile din Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca retransmit integral programul staţiei centrale, de la Bucureşti, a Music FM. Postul de radio are un profil tematic-muzical.

"Music FM este un post de radio preponderent muzical, vizează muzica de calitate, pop şi pop rock. Ne propunem să fim un radio de stare, de nişă muzicală, dar avem şi planuri mai mari, având în vedere că cesiunea către RCS este aproape finalizată. În câteva zile, Music FM va fi oficial în proprietatea RCS. Suntem convinşi că vom avea resursele necesare pentru a-l dezvolta mai mult decât este acum. Ne propunem să investim mai mult în conţinut şi să revenim în măsurătoarea de audienţă", a declarat Marius Dobre, administrator şi director general la societăţii Campus Radio SRL, în şedinţa de marţi a CNA.

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru al CNA, a remarcat faptul că de acum încolo Music FM va fi al RCS&RDS, deşi în documentele de la Consiliu vor continua să figureze ca acţionari Marius Dobre şi Pro TV SA.

"De acum încolo radioul este al altcuiva, dar licenţa este la Pro TV. Noi pe cine vom trage la răspundere? Vom amenda Pro TV SA pentru ce va face postul deţinut de RCS&RDS", a spus Radu Herjeu.

Acest lucru se va întâmpla din cauză că legislaţia audiovizualului prevede că pot fi aduse modificări unei licenţe audiovizuale doar după minimum un an de la începerea difuzării serviciului de programe, prelungirea valabilităţii sau preluarea licenţei audiovizuale. Pentru a nu mai exista "anomalii" de acest gen, CNA plănuieşte să modifice legislaţia secundară a audiovizualului.

Pe de altă parte, în afară de Music FM, societatea Campus Radio SRL deţine şi postul de radio Dance FM.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
MUSIC FM,
/actualitate/cna-a-prelungit-licentele-music-fm-radioul-preluat-de-rcs-rds-va-functiona-in-urmatorii-9-ani-14337103
14337103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.