CNA a interzis difuzarea la TV a imaginilor de la locul unor tragedii- sinucideri, crime si mutilari

Postat la 28 iunie 2011 18 afişări

CNA a decis, marti, sa interzica difuzarea pe posturile de televiziune a imaginilor de la locul tragediilor - sinucideri, crime si mutilari -, dar si a imaginilor care arata suferinta familiilor victimelor.

In mod concret, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa completeze articolul 17 din Codul de reglementare al continutului audiovizual, care prevede ca "In intervalul orar 6.00 - 22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune, care contin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale ori practici oculte".

In plus, CNA a decis sa adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele si mutilarile, dar nici imagini prin care este prezentata suferinta familiilor victimelor.

"CNA a completat Codul audiovizual in sensul interzicerii difuzarii de imagini de la locul tragediei, atunci cand e vorba de sinucideri, crime si mutilari. De asemenea, nu se vor difuza imagini care arata suferinta familiilor victimelor. In acest fel protejam demnitatea si imaginea victimei si a familiei, mai ales atunci cand este vorba de un copil sau de un adolescent", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA, dupa votul Consiliului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
difuzare,
imagini,
crime,
sinucideri
/actualitate/cna-a-interzis-difuzarea-la-tv-a-imaginilor-de-la-locul-unor-tragedii-sinucideri-crime-si-mutilari-8405257
8405257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.