Cluj: Opt lungmetraje din străinătate concurează pentru Trofeul Festivalului de Film Comedy 2015

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean Postat la 22 septembrie 2015 54 afişări

Opt lungmetraje din străinătate concurează pentru trofeul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, toate aducând în discuţie tema tinereţii, în forma ei mai mult sau mai puţin alienată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de organizatorii "Comedy Cluj", la festival vor fi proiectate aproape două sute de filme, din care jumătate sunt pelicule independente.

"Opt lungmetraje din opt ţări - Malaezia, Ungaria, Franţa, Polonia, Australia, Spania, Bulgaria şi Marea Britanie - intră anul acesta în cursa pentru trofeul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Chiar dacă nu a stat la baza selecţiei lor, toate peliculele din competiţie aduc în discuţie tema tinereţii, în forma ei mai mult sau mai puţin alienată. Aproape 200 de filme sunt selecţionate anul acesta la Comedy Cluj, filmele independente reprezentând aproape 50% din peliculele de lung sau scurt metraj incluse în program”, se arată în comunicat.

Filmele din competiţia pentru Trofeul Comedy Cluj sunt “Cei ce salvează lumea”, peliculă malaeziană din 2014, care a fost nominalizată la “Leopardul de Aur” din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, “Din motive inexplicabile”, film realizat în Ungaria în 2014, nominalizat la premiul East of West – Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, "Cerise”, lungmetraj franţuzesc din 2015, "Cetăţeanul”, film polonez din anul 2014, "Escroc de meserie”, producţie Australia din 2015, prezent în premieră europeană, filmul spaniol “O schimbare de linie” din anul 2014, cel bulgăresc “Otravă pentru şoareci” şi filmul britanic “Pentru ţară şi regină” (2014).

Jurizarea filmelor din competiţie va fi făcută de un juriu format din scriitoarea şi scenarista Allegra Huston, sora vitregă a actriţei Anjelica Huston, actriţa Kate O’Toole, una dintre cele mai cunoscute actriţe irlandeze de teatru, televiziune, film şi radio, fiica actorului Peter O’Toole, criticul de film James B. Evans, jurnalistul Neil Young, colaborator a numeroase publicaţii, printre care Hollywood Reporter, Tribune Magazine, The Independent, şi actorul român Dorian Boguţă.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie şi este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FESTIVAL,
CONCURS,
/actualitate/cluj-opt-lungmetraje-din-strainatate-concureaza-pentru-trofeul-festivalului-de-film-comedy-2015-14737377
14737377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.