Cluj: Aproape jumătate din candidaţii la titularizare au luat peste 7, fiind cel mai ridicat procent

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 20 iulie 2015 28 afişări

Aproape jumătate din candidaţii la examenul de titularizare pentru ocuparea unui post în învăţământul preuniversitar pe perioadă nedeterminată din judetul Cluj au luat note peste 7, potrivit rezultatelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiind cel mai ridicat procent la nivel naţional.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, rezultatele examenului de titularizare, înainte de contestaţii, arată că 492 din 1.033 de candidaţi au obţinut note peste 7, iar cinci dintre aceştia au fost notaţi cu 10, numărul profesorilor care au obţinut nota maximă fiind mai mic decât la examenul de titularizare din anul trecut, când 11 profesori au primit 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“În judeţul Cluj, din totalul de 1.033 de candidaţi, 492 au obţinut note peste 7, iar 847 peste 5. Un număr de 79 de note sunt între 9 şi 10, cele mai multe fiind obţinute de profesorii de matematică (12), profesorii pentru învăţământ primar (12) şi profesorii de limba şi literatura română (10). Cinci dintre candidaţii clujeni au reuşit să obţină nota maximă, 10, din care doi profesori de Limba şi literatura română, doi profesori de Religie ortodoxă şi un profesor de Biologie”, se arată într-un comunicat al ISJ Cluj.

Rezultele examenului de titularizare înainte de contestaţii arată că judeţul Cluj are cel mai ridicat procent al notelor peste 7, şi anume 48, iar procentul notelor peste 5 este de 82, cu opt puncte procentuale peste cel înregistrat la nivelul întregii ţări, se arată în comunicatul ISJ Cluj.

Potrivit ISJ Cluj, contestaţiile pentru probele scrise ale examenului de titularizare se pot depune luni, până la ora 21:00, şi marţi, până la ora 15:00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate vineri.

La examenul de titularizare din 2014 au fost înscrişi 1.130 de candidaţi. Dintre aceştia, mai mult de jumătate au obţinut nota 7, nota minimă pentru ocuparea unui post în învăţământ pe perioadă nedeterminată. 11 din ei au reuşit să obţina nota maximă, 10. Astfel, 627 de note au fost peste 7 (55,48 la sută), în vreme ce 962 de note sunt peste 5 (85,13 la sută).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TITULARIZARE,
CLUJ,
/actualitate/cluj-aproape-jumatate-din-candidatii-la-titularizare-au-luat-peste-7-fiind-cel-mai-ridicat-procent-14617117
14617117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.