(P) Fă ca fiecare imprimare să conteze – foloseşte doar consumabile originale HP pentru echipamentul tău

Postat la 20 iulie 2015 178 afişări

Conform studiilor, consumabilele HP sunt mai fiabile decât alternativele care nu sunt originale (1). Cartuşele de cerneală şi toner ieftine pot compromite performanţa imprimantei tale, rezultând imprimări cu dungi, pătate sau decolorate. Doar consumabilele HP originale oferă calitate neegalată pentru documente care arată profesional.

Nu face compromisuri la performanţă! Pentru cartuşele de toner pe care poţi conta, alegerea e simplă. Doar tehnologia HP originală livrează fiabilitate excepţională şi calitate superioară a imprimării (1).

Redu numărul întreruperilor şi al reparaţiilor; maximizează viaţa imprimantei cu cartuşele de toner HP originale (8). Imprimare de calitate pe care afacerea ta se poate baza. Evită costurile ascunse cu reimprimarea, cu timpul de nefuncţionare a imprimantei şi cu întreruperea fluxului normal de lucru. Cartuşele de cerneală şi toner HP originale au în spate 20 de ani de dezvoltare, oferind imprimări de cea mai bună calitate.

Găseşte tonerul perfect de la HP - Portofoliul larg al HP se potriveşte unei game variate de cerinţe şi bugete pentru imprimare.

Acum îţi poţi alege cartuşul de toner potrivit nevoilor tale de imprimare:

  • Cartuşe de toner HP Economy - Pentru un volum redus de imprimare la cel mai mic preţ.
  • Cartuşe de toner standard HP - Pentru un volum standard de printare la un preţ standard.
  • Cartuşe de toner HP cu randament ridicat - Randament ridicat – pentru un volum ridicat de printare la un cost redus pe pagină.
  • Pachete HP duble şi multipackuri - Pachetele duble HP conţin două tonere negre, iar multipackurile color conţin tonere CYM care sunt confortabile pentru printările frecvente, oferind şi cel mai bun preţ.

Noi îţi spunem „adevărul despre toner”

Cartuşele non-HP nu se ridică mereu la nivelul promisiunilor. Află tot ce trebuie să ştii ca să poţi decide corect cum investeşti bugetul de imprimare – şi ca să protejezi afacerea ta.

Mitul 1: Cartuşele non-HP sunt la fel de fiabile ca cele HP originale.

Când crezi că un cartuş de toner non-HP va funcţiona exact ca un cartuş de toner LaserJet HP original, te înşeli. Într-un studiu al utilizatorilor de HP LaserJet, Photizo Group a aflat că 45% dintre utilizatorii de cartuşe de toner non-HP întâmpină probleme cu aceste cartuşe (5). De fapt, 17% dintre utilizatorii de HP mono LaserJet şi 20% dintre utilizatorii de HP color LaserJet care folosesc cartuşe non-HP au probleme cu blocajele şi scurgerile şi rămân fără toner prematur (5). În plus, un test SpencerLab a demonstrat că toate cartuşele HP LaserJet originale testate au funcţionat din prima de fiecare dată, în timp ce dintre cartuşele non-HP testate, 53% au avut probleme. De fapt, 28% erau nefuncţionale de la cumpărare sau au avut un timp de utilizare scurt (1).

 Mitul 2: Cartuşele non-HP nu vor dăuna imprimantei tale.

Problemele de fiabilitate asociate cartuşelor non-HP pot cauza probleme la imprimare şi pot chiar să dăuneze imprimantei tale. După acelaşi studiu Photizo Group, mai mult de 1 din 15 utilizatori de LaserJet care folosesc cartuşe non-HP ajung să aibă o imprimantă stricată care necesită curăţare sau reparaţii şi 18% au momente când imprimanta nu funcţionează din cauza problemelor cartuşelor (5). Photizo Group a mai descoperit că 65% dintre utilizatorii de HP mono LaserJet care au o problemă cu un cartuş de toner non-HP apelează la o companie sau la o sursă externă pentru ajutor (5). Acest lucru poate deveni costisitor foarte rapid.

 Mitul 3: Calitatea imprimării cartuşelor non-HP este mereu egală cu cea a cartuşelor HP.

Deşi calitatea imprimării folosind cartuşe de toner non-HP poate părea „destul de bună”, ea se degradează adesea, rezultând în materiale care nu mai pot fi distribuite în companie sau în afara ei. De fapt, Photizo Group a aflat că dintre cei care folosesc cartuşe de toner non-HP, 43% au probleme cu calitatea imprimărilor (5). Un test SpencerLab a scos la iveală că toate cartuşele de toner LaserJet HP originale testate au produs pagini acceptabile pentru orice utilizare în 95% din cazuri, în timp ce, în medie, 43% dintre paginile inspectate care au fost produse de cartuşele de toner non-HP erau puţin sau deloc utilizabile (1). Asta înseamnă mai puţină frustrare şi mai puţine imprimări repetate cu cartuşele de toner LaserJet HP originale.

 Mitul 4: Cartuşele de cerneală non-HP te ajută să economiseşti bani

Cartuşele non-HP pot costa mai mult decât crezi. Nu te lăsa păcălit de preţurile mici şi de promisiunile legate de calitate. Orice economie făcută azi la cartuşele de toner non-HP te poate costa mâine. Cartuşele non-HP te pot costa de două ori mai mult decât cartuşele de toner LaserJet HP originale dacă iei în calcul problemele de reimprimare şi fiabilitate (2).

 Mitul 5: Numărul de pagini imprimate cu cartuşelor non-HP este mereu egal cu cel al cartuşelor HP.

HP aderă la standardele ISO/IEC 19752 şi 19798 pentru măsurarea randamentului paginilor, aşa că poţi să ai încredere în afirmaţiile noastre legate de randamente. Acest lucru s-ar putea să nu fie adevărat pentru toate cartuşele non-HP. Unii distribuitori de cartuşe non-HP nu folosesc standarde ISO obiective pentru a măsura randamentul paginilor – lucru care face o comparaţie reală a randamentelor, imposibilă. Un test SpencerLab a descoperit că toate cartuşele de toner LaserJet HP originale testate, au produs pagini acceptabile pentru orice utilizare în 95% din cazuri, în timp ce, în medie, 43% dintre paginile inspectate produse de cartuşele de toner non-HP testate, erau puţin sau deloc utilizabile (1). Asta înseamnă mai puţină frustrare şi mai puţine imprimări repetate cu cartuşele de toner LaserJet HP originale.

 Mitul 6: Cartuşele non-HP sunt mai bune pentru mediu fiindcă sunt refabricate.

Nu toate cartuşele non-HP sunt refabricate din cartuşe goale HP. Cartuşele non-HP pot fi de asemenea nou fabricate. Refolosirea sau refabricarea unui cartuş gol HP nu sunt acelaşi lucru ca reciclarea acestuia. Refabricarea previne rareori aruncarea la gunoi a cartuşelor. De fapt, conform unui studiu InfoTrends, aproape 91% din cartuşele de toner vândute de refabricanţii intervievaţi vor fi aruncate în cele din urmă (6). Majoritatea refabricanţilor chestionaţi nu-şi colectează propriile produse (6). Mai mult, cartuşele non-HP cauzează adesea reimprimări costisitoare datorită calităţii proaste a imprimărilor. În medie, 43% dintre paginile inspectate produse de cartuşele de toner non-HP în timpul testărilor, erau puţin sau deloc utilizabile (1). Folosirea hârtiei în timpul imprimării – nu procesul de fabricaţie sau producţie – este cel mai mare contribuitor la impactul cartuşelor de toner asupra mediului (7). În comparaţie cu cartuşele non-HP, cartuşele de toner LaserJet HP originale oferă calitate superioară şi fiabilitate, care înseamnă adesea mai puţine reimprimări şi mai puţină hârtie consumată (1) şi conform studiului LCA: un studiu Four Elements Environmental Impact a descoperit că, în toate zonele studiate, cartuşele de toner LaserJet HP originale au avut acelaşi impact asupra mediului sau mai mic, în comparaţie cu cartuşele refabricate – făcând din cartuşele de toner LaserJet HP originale o alegere înţeleaptă (7). HP face reciclarea cartuşelor uşoară cu HP Planet Partners, un program internaţional de returnare şi reciclare. Recuperăm materiale reciclabile din cartuşele folosite şi le transformăm în produse noi, inclusiv în cartuşe HP noi (3). Cumpărând un cartuş de toner LaserJet HP original şi reciclându-l prin programul HP Planet Partners, poţi să te asiguri că nu va ajunge niciodată într-o groapă de gunoi.

 Mitul 7: Fabricanţii de cartuşe non-HP pot reproduce tehnologia HP.

Specificaţiile tehnice HP sunt protejate de drepturi de autor şi nepublicate, iar producătorii de cartuşe alternative nu le pot replica exact. Cartuşele HP originale au o tehnologie avansată gândită pentru a funcţiona perfect cu imprimantele, tonerele şi hârtia HP. „Reţeta” fiecărui toner HP este formulată unic pentru a oferi imprimare de calitate excelentă şi o performanţă de încredere a cartuşului.

Fără mituri, doar realitatea

Pentru cartuşe de toner pe care poţi conta, alegerea e simplă. Tehnologia HP oferă fiabilitate excelentă şi calitate consistentă a imprimării (1). Şi, cu un trecut în imprimarea de excelenţă, mai mult de 13.000 de brevete de imprimare şi imagistică în toată lumea şi un program convenabil de reciclare, HP continuă să ofere soluţii inovatoare de imprimare.

(1). Un studiu SpencerLab 2013, comandat de HP, a comparat cartuşele de toner LaserJet mono HP originale cu opt mărci importante de cartuşe de toner non-HP disponibile în Europa, Estul Mijlociu şi Africa pentru imprimantele HP LaserJet P2035 şi P1102 şi cartuşele HP 05A şi 85A. Pentru detalii, vezi www.spencerlab.com/reports/HP-Reliability-EMEA-2013.pdf (PDF, 2.72MB).

(2). [DOAR PENTRU EUROPA DE VEST:] Calculele HP sunt bazate pe rezultatele medii ale unui studiu SpencerLab din 2013, comandat de HP, care compară cartuşele de toner LaserJet mono HP originale cu opt mărci de cartuşe non-HP disponibile în EMEA pentru imprimantele HP LaserJet P2035 şi P1102, HP 05A şi 85A. Pentru detalii, vezi www.spencerlab.com/reports/HP-Reliability-EMEA-2013.pdf (PDF, 2.72MB). Calculul include hârtia, înlocuirea cartuşului şi manopera pentru imprimări repetate. Presupunând că preţul cartuşului HP este 141 € şi un preţ de cumpărare cu 43% mai mic pentru un cartuş de toner non-HP.

(3). Când se reciclează prin programul HP Planet Partners. Disponibilitatea programului variază. Returnarea şi reciclarea cartuşelor HP originale este în prezent disponibilă în mai mult de 50 de ţări, teritorii şi regiuni din Asia, Europa şi America de Nord şi de Sud prin programul HP Planet Partners. Pentru mai multe informaţii, vezi: www.hp.com/recycle.

(4). Calcule HP bazate pe rezultate dintr-un studiu SpencerLab în EMEA, în 2013, asupra fiabilităţii imprimantelor monocrome, www.spencerlab.com/reports/HP-Reliability-EMEA-2013.pdf (PDF, 2.72MB). Calculele includ hârtia folosită pentru reimprimare. Utilizarea paginilor implică 33% uz extern, 35% uz intern şi 32% uz personal. Rezultatele reale pot varia.

(5). Dintr-un studiu EMEA Photizo Group/Lyra Research, din 2012, comandat de HP. Rezultate bazate pe un total de 1050 de utilizatori de HP Monochrome LaserJet şi 1050 de utilizatori de HP Color LaserJet care au folosit cartuşe de toner HP originale dar şi cartuşe non-HP. Rezultatele sunt media ambelor grupuri de utilizatori şi sunt calculate în funcţie de proporţia dispozitivelor monocrome şi color în piaţa din EMEA. Studiul a fost realizat în DE, FR, IT, PL, RU, TR şi UK. Pentru detalii, vizitează PhotizoGroup www.photizogroup.com/information-hub.

(6). InfoTrends, studiu privind reciclarea consumabilelor în Europa de Vest, 2011. Studiu comandat de HP. Rezultate bazate pe interviurile realizate cu 12 refabricanţi şi distribuitori. Pentru detalii vezi: www.hp.com/go/suppliesstudy-emea

(7). Studiul companiei Four Elements Consulting, efectuat în 2011 la comanda HP, a comparat cartuşele laser de toner negru HP LaserJet originale CB436A şi CC364A cu câte o mostră de produse alternative refabricate din opt categorii de impact. Pentru informaţii suplimentare, vizitează www.hp.com/go/lj-lca-emea

(8). Studiul 2A din 2014, al Market Strategies International, comandat de HP. Rezultate bazate pe 206 de chestionare de la partenerii HP ServiceOne care au cel puţin 6 luni experienţă în reparaţia de imprimante HP monocrome sau Color LaserJet cu cartuşe HP sau non-HP instalate şi au procedat astfel în ultimele 12 luni anterioare studiului. Studiul a fost întreprins în 26 de ţări: UK, IE, FR, DE, IT, LU, AT, CH, BE, PT, ES, SE, RU, UA, PL, HU, CZ, HR, RO, ZA, SA, AE, EG, MA, QA şi TR. Pentru detalii vezi: www.marketstrategies.com/hp/emeaSOPstudy.pdf (PDF, 193KB).

© 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informaţiile din acest document pot fi modificate fără notificare prealabilă. Singurele garanţii pentru produsele şi serviciile HP sunt stabilite în declaraţiile exprese de garanţie care însoţesc aceste produse şi servicii. Nimic din acest document nu trebuie interpretat ca o garanţie suplimentară. HP nu este răspunzătoare pentru erorile sau omisiunile tehnice sau editoriale conţinute de acest document.

http://www8.hp.com/ro/ro/ads/supplies/toner.html

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p-fa-ca-fiecare-imprimare-sa-conteze-foloseste-doar-consumabile-originale-hp-pentru-echipamentul-tau-14569113
14569113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.