Ciucă, întrebat de bani pentru căldură: Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Capitală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 noiembrie 2022 16 afişări

„Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Primăria Capitalei şi pentru celelalte nu”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă guvernul va da bani pentru căldură PMB. „Rămâne să venim cu o decizie privind gradul de îndatorare”, precizează el.

Ciucă, întrebat de bani pentru căldură: Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Capitală

„Primăria Capitalei are în momentul de faţă o problemă pe care trebuie să o rezolve. Modul în care Guvernul poate să intervină este fie să ridice plafonul de îndatorare, fie să dea bani de la buget. În momentul de faţă, nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Primăria Capitalei şi pentru celelalte nu. Rămâne să venim cu o decizie privind gradul de îndatorare”, spune premierul Nicolocae Ciucă, întrebat dacă marile oraşe şi Capitala ar putea primi bani pentru căldură.

De asemenea, premierul a fost întrebat şi despre situaţia în care se regăsesc unele primării, care nu mai au bani pentru salarii.

„Vom analiza fiecare situaţia în parte. Rectificarea bugetului se va face astfel încât să ne înscriem în deficit”, a spus Ciucă.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut din nou apel la Guvern să sprijine Capitala „pentru a putea trece cu bine de această iarnă”: „Funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
pmb,
căldură

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.