Cîţu: în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost cu 600 mil. lei mai mică

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 mai 2022 34 afişări

Informaţiile oficiale arată că în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost în medie cu 600 de milioane de lei mai mică decât în trimestrul I al anului trecut, scrie preşedintele Senatului Florin Cîţu, pe Facebook.

Cîţu: în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost cu 600 mil. lei mai mică

„Pentru a arăta un deficit bugetar mai mic, companiile din România sunt, nu găsesc acum alt cuvânt, suprataxate. Banii pe care trebuiau să-i folosească pentru investiţii sau creşteri de salarii sunt "reţinuţi" de stat pentru a prezenta un deficit bugetar mai mic.

Şi cu toate aceste eforturi şi costuri pentru companiile care susţin din taxele lor bugetul României, în martie 2022 deficitul bugetar este MAI MARE decât în martie 2021. Este prima oară în 12 luni când se întâmplă acest lucru.

Soluţiile liberale au fost cele care au salvat economia în 2020 şi au livrat o creştere economică peste aşteptări în 2021. Doar soluţiile liberale vor salva economia şi în 2022. Trebuie doar aplicate. Încă se poate”, scrie politicianul PNL.

Cîţu precizează că aceasta este opinia sa de „economist îngrijorat de creşterea preţurilor, a dobânzilor, a şomajului şi de sărăcirea românilor (scăderea puterii de cumpărare)”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
economie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.