Cîţu, despre rectificarea bugetară: Seamănă cu o rectificare de an electoral

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 august 2022 70 afişări

Fostul premier Florin Cîţu susţine că rectificarea bugetară anunţată de Guvern nu va accelera creşterea economică şi că seamănă cu o rectificare de an electoral.

Cîţu, despre rectificarea bugetară: Seamănă cu o rectificare de an electoral

„Vin alegerile? Cel mai bine se văd priorităţile unei guvernări atunci când te uiţi cum sunt alocate fondurile în buget. Aici este o parte din explicaţie şi pentru evoluţia negativă din sectorul industrial (vezi date publicate azi de INS)”, scrie vineri pe Facebook Florin Cîţu.

Acesta arată că au fost alocate sume în plus faţă de bugetul iniţial la Asistenţă socială – 11 miliarde lei, Bunuri şi servicii- 3.3 miliarde lei (nu scad), Subvenţii – 3 miliarde lei, Cheltuieli de personal – 2.8 miliarde lei, Fond de rezervă – 1 miliard lei şi Dobânzi – 4.4 miliarde lei.

Despre acestea din urmă, fostul premier spune că „în acest ritm vor ajunge la 2% din PIB”: „Când pierzi încrederea investitorilor, plăteşti mai scump”.

El susţine că la categoria cheltuieli de capital, la rectificare sunt prevăzute aproximativ 500 de milioane de lei.

„Aşa cum arată cifrele, aceasta nu este o rectificare bugetară care să accelereze creşterea economică. Seamănă mai mult cu o rectificare bugetară de an electoral”, spune Cîţu.

Ministerul Finanţelor a pus joi în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022

Veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 29,941 miliarde lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează cu 32,591 miliarde, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 2,649 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rectificare,
bugetară,
florin cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.