Citirea gândurilor, tot mai aproape de realitate. Cum se formează gândurile în creier şi cum pot fi prezise

Postat la 07 iulie 2017 91 afişări

Cercetătorii se află tot mai aproape de citirea gândurilor. O cercetare recentă a identificat unele dintre cele mai complexe modele ale creierului care ne ajută să formăm gândurile.

Citirea gândurilor, tot mai aproape de realitate. Cum se formează gândurile în creier şi cum pot fi prezise

Modelele cerebrale generate de anumite fraze ar putea fi prezise cu o acurateţe de 87%, sugerează un studiu ce s-a bazat pe un ,,alfabet'' al celor 42 de concepte privind mărimea, locaţia, culoarea, acţiunea şi alte elemente care realizează gândurile complexe, informează Science Alert.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Carnegie Mellon din Statele Unite ale Americii nu îşi pot da seama cu exactitate ce gândesc oamenii, însă cu ajutorul sistemelor pot decoda tipul de gânduri pe care le are o persoană. Procesul poate fi urmărit doarece anumite părţi ale creierul sunt responsabile pentru diferite tipuri de gânduri, aşadar anumiţi neuroni se activează atunci când ne gândim la un anumit obiect precum un bec şi o altă zonă de neuroni se activează când ne  gândim la o anumită culoare. 

Citeşte continuarea pe www.descoperă.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.