Citigroup, spre Est

Postat la 17 octombrie 2006 12 afişări

Citigroup Inc., cea mai mare companie de servicii financiare din lume, intentioneaza sa se extinda semnificativ in Europa de Est, incercand sa profite de cresterea economica din zona. Tarile vizate sunt Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia.

Citigroup Inc., cea mai mare companie de servicii financiare din lume, intentioneaza sa se extinda semnificativ in Europa de Est, incercand sa profite de cresterea economica din zona. Tarile vizate sunt Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia.

In Ucraina, Citigroup ar putea achizitiona o banca, a anuntat Shirish Apte, seful diviziei de corporate & investment banking pe Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, citat de agentia de presa Bloomberg. Citigroup, care a intrat in regiune in urma cu 20 de ani - fiind prezenta in special prin divizia de corporate - isi doreste ca partea de retail sa detina o pondere egala cu cea pe care a obtinut-o in cazul clientilor corporatisti - poate chiar mai mare. Decizia conducerii Citigroup are la baza cresterea economica fara precedent din regiune. Piata imprumuturilor pentru achizitionarea de locuinte a crescut anul trecut cu 32% in Ungaria si Cehia, in special datorita cererii pentru creditele ipotecare - care a atras numeroase banci, printre care UniCredit SpA si Raiffeisen International Bank-Holding AG. In plus, cresterea economica medie a celor opt tari din estul Europei care au aderat la UE a fost de 8,2%, fata de doar 2,6% cat s-a inregistrat in cele douasprezece tari din zona euro.

 

Citigroup deruleaza in prezent afaceri in zece tari din Europa Centrala si de Est. In Polonia, de exemplu, grupul european detine pozitia a patra in clasamentul bancilor, si in prezent transforma Bank Handlowy SA dintr-un creditor corporate intr-o operatiune de retail. "In Polonia avem un avantaj, pentru ca am facut o achizitie in 2001 si ca urmare avem o retea puternica de distributie", a mai spus Shirish Apte. Si Ucraina e o piata interesanta pentru bancherii occidentali - Raiffeisen Bank si BNP Paribas s-au extins deja in fosta tara comunista, care are o economie de 80 de miliarde de dolari anual, aflata in plina expasiune. "Piata ucraineana se dezvolta foarte rapid", spune Shirish Apte, adaugand ca grupul intentioneaza sa-si extinda acolo operatiunile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Citigroup,
spre Est
/actualitate/citigroup-spre-est-2511789
2511789
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.