Citi preia serviciile de custodie ale ING din Europa Centrală şi de Est, cu active de 110 mld euro

Postat la 26 aprilie 2013 26 afişări

Citi a încheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie şi servicii pentru valori mobiliare al ING de pe şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, reprezentând active în valoare totală de 110 miliarde de euro, au anunţat vineri cele două bănci.

Citi preia serviciile de custodie ale ING din Europa Centrală şi de Est, cu active de 110 mld euro

 Tranzacţia, care va fi supusă aprobării de către autorităţile de reglementare, include segmentele locale de custodie şi servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Bulgaria. La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de pieţe, în timp ce reţeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de pieţe.

"Transferul serviciilor de custodie din Bulgaria, Cehia, Romania, Rusia, Slovacia, Ucraina si Ungaria este în concordanţă cu obiectivul strategic al ING de a se concentra pe direcţii cheie şi a rezultat în urma unui proces de revizuire strategică a portofoliului de afaceri al ING, iniţiat în cursul anului trecut", se arată în comunicatul ING transmis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/citi-preia-serviciile-de-custodie-ale-ing-din-europa-centrala-si-de-est-cu-active-de-110-mld-euro-10803760
10803760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.