Cisco intră în cursa pentru cloud computing, cu investiţii de un miliard de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 martie 2014 50 afişări

Cisco intenţionează să intre pe piaţa de cloud, investind un miliard de dolari în următorii doi ani. În momentul de faţă, piaţa este dominată de Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume.

Cisco intră în cursa pentru cloud computing, cu investiţii de un miliard de dolari

Compania intenţionează să construiască centre de date unde să poată fi gazduit noul serviciu, numit Cisco Cloud Services, relatează Wall Street Journal. Cisco, cunoscută pentru producţia de componente hardware dedicate reţelelor, vrea să profite de noul val de companii care preferă să închirieze servere decât să cumpere unele proprii.

Bugetul dedicat segmentului hardware se află în scădere peste tot în lume, pe măsură ce companiile caută metode de a reduce cheltuielile. "Oamenii au înţeles că sistemul cloud poate fi un mod de a obţine performanţe superioare, păstrând în acelaşi timp costurile sub control", a declarat Rob Lloyd, preşedintele Cisco.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cisco-intra-in-cursa-pentru-cloud-computing-cu-investitii-de-un-miliard-de-dolari-12320019
12320019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.