Vânzarea Nokia către Microsoft, pusă sub semnul întrebării de anchete anti-monopol în Asia

Postat la 24 martie 2014 39 afişări

Nokia a anunţat că finalizarea tranzacţiei de 5,44 miliarde euro privind vânzarea diviziei producătoare de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft va întârzia până în luna aprilie, în aşteptarea avizelor de la autorităţile pentru concurenţă din mai multe state asiatice.

Vânzarea Nokia către Microsoft, pusă sub semnul întrebării de anchete anti-monopol în Asia

 Nokia şi Microsoft anticipau anterior că tranzacţia avea să fie finalizată până la finele lunii martie, potrivit Bloomberg.

Termenul a fost însă avansat, în aşteptarea avizelor de la "anumite autorităţi antitrust din Asia", potrivit unui comunicat al Nokia.

Grupul finlandez a subliniat că tranzacţia rămâne în picioare în condiţiile anunţate anterior.

Microsoft cumpără producţia de telefoane mobile a Nokia şi licenţiază un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperând că se va putea impune ca al treilea jucător semnificativ pe piaţa smartphone-urilor, dominată de Apple şi Samsung Electronics.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarea-nokia-catre-microsoft-pusa-sub-semnul-intrebarii-de-anchete-anti-monopol-in-asia-12319639
12319639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.