Circa 3,6 milioane de angajaţi din Franţa, în şomaj parţial din cauza măsurilor antiepidemice

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 aprilie 2020 61 afişări

Circa 3,6 milioane de angajaţi din Franţa, în şomaj parţial din cauza măsurilor antiepidemice

Aproximativ 3,6 milioane de angajaţi din Franţa au fost plasaţi în şomaj parţial, din cauza efectelor epidemiei de coronavirus, conform datelor comunicate miercuri de Guvernul de la Paris.

Peste 337.000 de companii din Franţa au redus activitatea din cauza efectelor măsurilor de contracarare a epidemiei de coronavirus, astfel că peste 3,6 milioane de salariaţi sunt în şomaj parţial, declară Muriel Pénicaud, ministrul francez al Muncii.

"Sistemul pentru evitarea disponibilizărilor şi pregătirea reluării activităţilor funcţionează, putem fi mândri de acest sistem protector", a declarat Muriel Pénicaud, potrivit cotidianului Le Figaro.

Costurile suspendării activităţilor firmelor depăşesc 11 miliarde de euro.

Restricţiile stricte de circulaţie aplicate de Administraţia Emmanuel Macron vor genera scăderea PIB-ului cu 2,6% în 2020, avertizează Observatorul Francez al Situaţiilor Economice (Observatoire français des conjonctures économiques, OFCE), conform cotidianului Le Figaro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
epidemie,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.