Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele pică pe rând, ne punem perfuzii unii la alţii!

Postat la 31 martie 2020 1393 afişări

Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele pică pe rând, ne punem perfuzii unii la alţii!

Un medic ATI-st de la Spitalul Judeţean din Deva îţi dezvăluie situaţia dramatică în care se află cadrele medicale din unitatea sanitară Cei mai mulţi dintre medici au simptomatologie respiratorie şi lucrează fără încetare de duminică, de când spitalul a intrat în carantină

Dr. Roxana Betea spune că mai mulţi medici din spital au fost ameninţaţi de manager cu dosar penal dacă nu vor să îngrijească pacienţii cu Covid 19

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva situaţia este dramatică. Medicul ATI-st Roxana Betea spune că toţi medicii şi asistenţii sunt ţinuţi în spital de duminică. Aproape toţi au simptomatologie de Covid 19.

Sincron audio Dr. Roxana Betea, medic de ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

Eu sunt cu febră, dureri în gât, frisoane, asistentele pic pe rând fiecare, am ajuns să ne punem perfuzii unii la alţii, am fost testaţi ieri, nu avem încă rezultatele, o să ne infectăm toţi plus TC 05.42 Nu ni s-a pus la dispoziţie nimic, nicio sticlă de apă”, a declarat Roxana Betea, medic ATI la spitalul din Deca.

La ATI sunt doi medici, dar sunt secţii în care este un singur medic, spune dr. Roxana Betea. Munca este titanică, pentru că oamenii lucrează practic de duminică fără încetare.

”Măşti nu avem, avem combinezoane. Nu-i normaL să ne ţii aici pe noi, odată ce internezi, un om nu poate să facă faţă, un medic de prospecţie cu atâţia pacienţi. Noi nu putem după 48 de ore sau 60 de ore acelaşi medic să vadă pacienţii, intrăm la malpraxis! Nu poţi fizic să faci asta”, a mai precizat medicul Betea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
asistente,
dureri,
lupta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.