Ciorbea atacă OUG la CCR: „Nu se justifică adoptarea ordonanţei de urgenţă”

Postat la 03 februarie 2017 122 afişări

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru "OUG 13 din acest an" (nr-OUG de modificare a Codurilor penale), precizând că documentul va fi trimis "în câteva minute" la Curtea Constituţională. UPDATE: Preşedintele CCR Valer Dorneanu a declarat că aşteaptă să primească sesizarea, dar îi va da termen în conformitate cu

Ciorbea atacă OUG la CCR: „Nu se justifică adoptarea ordonanţei de urgenţă”

"Am decis să ridic excepţia de neconstituţionalitate a OUG nr. 13/2017, care va pleca în câteva minute spre CCR. (...) OUG este neconstituţională în ansamblu, în opinia noastră", a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

El a menţionat că în excepţia de neconstituţionalitate se arată că nu sunt îndeplinite criteriile privind urgenţa adoptării acestei ordonanţe, dar sunt incluse şi obiecţii cu privire la modul de legiferare în privinţa abuzului în serviciu, care discriminează între diverse acte normative şi "scoate de sub incidenţa legii penale activitatea aproape întregii administraţii din România".

"Nu se justifică adoptarea ordonanţei de urgenţă. În legătură cu acest aspect, CCR a precizat în decizii mai vechi că se justifică ordonanţa de urgenţă în cazul în care se declanşează procedura de impeachment, ceea ce nu este cazul în speţă”, a adăugat Avocatul Poporului. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.