Reacţia impresionantă a presei internaţionale după protestele din România

Postat la 03 februarie 2017 819 afişări

Protestatarii români promit să participe la demonstraţii în fiecare zi-presa internaţională

Reacţia impresionantă a presei internaţionale după protestele din România

Protestatarii din Bucureşti şi 20 de alte oraşe din România promit să continue să participe la demonstraţiile împotriva adoptării proiectului de lege privind graţierea şi OUG-ul pentru modificarea Codurilor Penale, în pofida refuzului premierului de a abroga ordonanţa de urgenţă.

Presa internaţională a continuat vineri abordarea subiectului protestelor din România.

”Zeci de mii de români au ieşit pe străzile Bucureştiului în cea de-a treia noapte de proteste împotriva unei ordonanţe ce decriminaliează anumite forme de corupţie. Deocamdată, noul premier socialist al statului, Sorin Grindeanu, a refuzat să abroge măsura controversată, în pofida celui mai mare protest de la căderea comunismului”, informează Euronews.

”Potrivit estimărilor poliţiei, aproximativ 80.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului din Bucureşti joi noaptea. Mii de alte persoane au protestat pe străzile altor 20 de oraşe din România. Unul dintre protestatari a declarat că va continua să protesteze după ce Dragnea a apărat decretul. Dragnea l-a numit pe Iohannis ”autorul moral” al violenţelor sporadice care au izbucnit miercuri între poliţie şi protestatari”, conform cotidianului The Guardian.

”În pofida protestelor naţionale, Guvernul României a respins solicitările de a abroga decretul despre care criticii cred că marchează un regres al reformelor anti-coupţie”, potrivit ABC News.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.